HALLA PHOTOGRAPHY – VALOKUVAUS KOUVOLA

Olen kova epäilemään itseäni ja on vaikeaa nähdä omia taitojaan. Opin uuden termin tähän liittyen, jota taidan viljellä nyt koko ajan — se on huijarisyndrooma. En vaan näe kykyjäni. Nytkin epäilen olenko hullu vai miksi ryhdyin tähän. Aion kuitenkin perustaa myöhemmin tänä vuonna yrityksen — Halla Photography – valokuvaus Kouvola.

HALLA PHOTOGRAPHY – VALOKUVAUS KOUVOLA

Ei tässä maailmaa suurempaa olla tehty vaan tein itselleni uuden tilin instagramiin, jossa voi seurata minun matkaani valokuvaamisen saralla täällä Kouvolassa. Olen kuvaillut yli 10 vuotta järjestelmäkameralla ja vasta nyt otin sille oikean ja harkitun suunnan.

Olen usein puhunut valokuvaajien tärkeydestä. Itseäni ainakin ihastuttaa ammattilaisten ottamat valokuvat meistä ja meidän perheestä. Lasten vauvakuvat, minun odotuskuvat sekä tietenkin meidän hääkuvat. Mistään en haluaisi luopua, vaan kaikki nuo kuvat ovat niin tärkeitä. Niistä muistan hieman kaunistellen kuinka ihanaa aikaa aina saa elää. Valokuvat ovat pilven kultareunus.

Olen siis vuosia seurannut eri kuvaajia ja ihastellut heidän taitojaan. Ammattikorkeakoulussa meidän opinto-ohjelmaan kuului valokuvaus, mutta jotenkin kurssi oli plääh ja en saanut siitä potkua. Kurssi jäi minulta vuosiksi kesken. Kurssi oli niin puiseva, että taisin selata instagramia (sain sen silloin ladattua puhelimeeni ensi kertaa) ja sivukorvalla kuunnella opettajaa. Palautin kuvat hänelle vasta muutama vuosi myöhemmin paljon enemmän inspiroituneena. Löysin uudelleen innostuksen kuvaamiseen ja into tuon kurssin tehtävien suunnitteluun ja toteutukseen löytyi sitä kautta.

Sain hyvät arvosanat ja uskalsin hieman hymyillä. Mutta miksen vieläkään tajunnut? Se suomalainen luonne tulee väkisin esiin — vaatimaton ja epäilevä. Nyt kun tajusin viimeisen vuoden alkavan, jolloin olen lasten kanssa kotona, oli pakko tehdä suunnitelma. Mitä minä haluan?

Haluan ihastella vauvoja ja lapsia. Haluan ikuistaa ihania hetkiä. Haluan elää visuaalista elämää. Haluan tehdä itselleni töitä. Haluan valokuvata täällä Kouvolassa. Miksen siis yrittäisi? Tuskin voitan lotossakaan, jos en lottoa?

Minä laitoin loton vetämään perustamalla yritykselleni Instagram-tilin, johon alan kartuttamaan portfoliota mahdollista jatkoa varten. Tule mukaan seuraamaan matkaani kohti tähtiä tai liitoa roskakoriin, mutta ainakin yritin ja tavoittelin unelmiani.

Koskaan ei voi tietää minne tämä elämä lopulta vie, mutta tuntuu että tätä alaa voisin rakastaa ja saada siitä irti kaiken mitä olen halunnut — olla lasten parissa, valokuvata ja olla ihmisten kanssa tekemissä, mutta samalla tehdä itsenäistä työtä itselleni ja luoda minun näköistäni visuaalista maailmaa.

Blogi tulee nyt ainakin kevään ajaksi hieman rauhoittumaan, kunnes selviää minkä verran aikaa jää tälle kaikelle muulle valokuvauksen ulkopuolella, jota haluan toteuttaa ja jakaa kuitenkin teidän kanssanne.

 

Seuraa Halla Photography – valokuvaus Kouvola instagramissa sekä facebookissa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *