HALLA PHOTOGRAPHY – VALOKUVAUS KOUVOLA

Olen kova epäilemään itseäni ja on vaikeaa nähdä omia taitojaan. Opin uuden termin tähän liittyen, jota taidan viljellä nyt koko ajan — se on huijarisyndrooma. En vaan näe kykyjäni. Nytkin epäilen olenko hullu vai miksi ryhdyin tähän. Aion kuitenkin perustaa myöhemmin tänä vuonna yrityksen — Halla Photography – valokuvaus Kouvola.

HALLA PHOTOGRAPHY – VALOKUVAUS KOUVOLA

Ei tässä maailmaa suurempaa olla tehty vaan tein itselleni uuden tilin instagramiin, jossa voi seurata minun matkaani valokuvaamisen saralla täällä Kouvolassa. Olen kuvaillut yli 10 vuotta järjestelmäkameralla ja vasta nyt otin sille oikean ja harkitun suunnan.

Olen usein puhunut valokuvaajien tärkeydestä. Itseäni ainakin ihastuttaa ammattilaisten ottamat valokuvat meistä ja meidän perheestä. Lasten vauvakuvat, minun odotuskuvat sekä tietenkin meidän hääkuvat. Mistään en haluaisi luopua, vaan kaikki nuo kuvat ovat niin tärkeitä. Niistä muistan hieman kaunistellen kuinka ihanaa aikaa aina saa elää. Valokuvat ovat pilven kultareunus.

Olen siis vuosia seurannut eri kuvaajia ja ihastellut heidän taitojaan. Ammattikorkeakoulussa meidän opinto-ohjelmaan kuului valokuvaus, mutta jotenkin kurssi oli plääh ja en saanut siitä potkua. Kurssi jäi minulta vuosiksi kesken. Kurssi oli niin puiseva, että taisin selata instagramia (sain sen silloin ladattua puhelimeeni ensi kertaa) ja sivukorvalla kuunnella opettajaa. Palautin kuvat hänelle vasta muutama vuosi myöhemmin paljon enemmän inspiroituneena. Löysin uudelleen innostuksen kuvaamiseen ja into tuon kurssin tehtävien suunnitteluun ja toteutukseen löytyi sitä kautta.

Sain hyvät arvosanat ja uskalsin hieman hymyillä. Mutta miksen vieläkään tajunnut? Se suomalainen luonne tulee väkisin esiin — vaatimaton ja epäilevä. Nyt kun tajusin viimeisen vuoden alkavan, jolloin olen lasten kanssa kotona, oli pakko tehdä suunnitelma. Mitä minä haluan?

Haluan ihastella vauvoja ja lapsia. Haluan ikuistaa ihania hetkiä. Haluan elää visuaalista elämää. Haluan tehdä itselleni töitä. Haluan valokuvata täällä Kouvolassa. Miksen siis yrittäisi? Tuskin voitan lotossakaan, jos en lottoa?

Minä laitoin loton vetämään perustamalla yritykselleni Instagram-tilin, johon alan kartuttamaan portfoliota mahdollista jatkoa varten. Tule mukaan seuraamaan matkaani kohti tähtiä tai liitoa roskakoriin, mutta ainakin yritin ja tavoittelin unelmiani.

Koskaan ei voi tietää minne tämä elämä lopulta vie, mutta tuntuu että tätä alaa voisin rakastaa ja saada siitä irti kaiken mitä olen halunnut — olla lasten parissa, valokuvata ja olla ihmisten kanssa tekemissä, mutta samalla tehdä itsenäistä työtä itselleni ja luoda minun näköistäni visuaalista maailmaa.

Blogi tulee nyt ainakin kevään ajaksi hieman rauhoittumaan, kunnes selviää minkä verran aikaa jää tälle kaikelle muulle valokuvauksen ulkopuolella, jota haluan toteuttaa ja jakaa kuitenkin teidän kanssanne.

 

Seuraa Halla Photography – valokuvaus Kouvola instagramissa sekä facebookissa!

2 kommenttia “HALLA PHOTOGRAPHY – VALOKUVAUS KOUVOLA

  1. Hei, kehotan vielä kuitenkin harkitsemaan. Valokuvaus on äärimmäisen kilpailtu ala tänä päivänä, sillä uusia valokuvaajia tupsahtelee alalle kuin sieniä sateella. Kannattaa muistaa, että vaikka omista lapsista saa ihan kivoja kuvia, niin toisen henkilön kuvaaminen, mallinohjaus, asiakkaan toiveiden huomioon ottaminen jne jne., ne ovat aivan eri asioita. Lisäksi ilman studiota voit varautua siihen, että vain kesäaikaan sinulla on töitä. Talvisin 90% asiakkaista haluavat sisäkuvia, sai miljöössä miten kivoja kuvia tahansa.

    Valokuvaaja tekee usein vuosien ja vuosien pohjatyön etsiessään omaa tyyliään, kouluttautuessaan ja kartuttaessaan portfoliota ja sitä kautta asiakaskuntaa. Siihen ei hypätä hetken mielijohteesta ja lyhyellä aikajänteellä. Kaiken aikaa kannattaa pitää kristallinkirkkaana mielessä se ajatus, että asiakkaille ne kuvat todella ovat niitä elämän tärkeimpiä juttuja. Aina kuvausta ei voi uusia, joten laatu pitää olla priimaa aina.

    1. Hei. Miksi harkitsisin, kun voin yrittää. Jos ei uskalla tarttua tilaisuuteen, niin ei voi ainakaan onnistua. Tiedän minkälainen ala on ja olen seurannut sitä jo vuosia. Myös sieltä “sisäpuolelta”. Uskon muotoilun koulutuksen tukevan tätä työtä myös paljon ja opiskelenkin nyt myös tätä kuvauspuolen maailmaa intohimoisesti. Sanoinko etten ole vuokraamassa myöhemmin studiota? Tämä postaus käsitteli lähinnä näitä alkumetrejä, enkä alkanut avaamaan jatkon kannalta mitään, koska en ole vielä työstänyt yritystä pidemmälle. Myös suurena motivaationa toimii jo nyt kiinnostuneet asiakkaat. Itse rakastan myös valokuvia ja pidän niitä erittäin tärkeinä. Minua pidempään seuranneet tietävät, että olen itsekin panostanut suuresti valokuvaajaan. Onneksi tämä ei ole hetken mielijohde vaan lähinnä tilanne, jossa viimein uskallan nousta esiin. Toivotan sinulle hyviä kuvaushetkiä asiakkaittesi kanssa. Tiedän myös, että monia kuvaajia ärsyttää tämän hetkinen sieniä sateella meininki, ehkä siksi myös sinulta tuli tämä kommentti. Toivottavasti voidaan jatkossa vaikka tsempata toisiamme, jos kohtaamme. Tule mukaan seuraamaan matkaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *