JOULUKUUSENKORISTE DIY / PANDAPALLOT

Mitä tehdä niille väärän värisille joulukuusenpalloille? Muutaman vuoden takainen joulukoristeiden sävymaailma ei vaan iske enää, mutta ekologinen puolesi huutaa, ettet saa taas ostaa uutta! Minulla on sinulle ratkaisu.. joulukuusenkoriste diy.

joulu sisustus panda kettu joulupallot

JOULUKUUSENKORISTE DIY / PANDAPALLOT

Tarvitset:

  • Vanhoja joulukuusenpalloja
  • akryylimaalia mustaa & valkoista
  • tasaisen sekä pienen, ohut kärkisen pensselin
  • mustan huopa-arkin
  • kuumaliimapyssyn & liimaa

VAIHE 1.

Minulla oli hopeanvärisiä joulukuusenpalloja, mutta oikeastaan kaikki värit käyvät. Kunhan jaksat pohjaväristä riippuen lisätä tarpeeksi akryylimaalista pohjakerroksia, jotta alkuperäinen sävy peittyy. Tuo hopea vaati noin 3 kerrosta. Älä pelästy – akryylimaali kuivuu nopeaan ja uuden kerroksen maalaat tuota pikaa.

Joulukuusenpallot kuivuivat liesituulettimen reunassa magneettikoukkujen avulla; etsi kodistasi sopiva paikka, johon saat joulukuusenpallot ilmavasti kuivumaan.

VAIHE 2.

Kun pohjaväri, eli valkoinen on saavutettu, on aika maalata pandalle silmät. Kaksi mustaa soikeaa paikalleen. Nenä, pisamat sekä suu  paikalleen. Kun nämä ovat kuivuneet on aika maalata vielä valkoisella silmät.

Kuvissa vilahtelee muutama vuosi sitten maalaamani kettupallot, jotka on toteutettu samalla idealla. Niihin huovutin itse korvat, mutta nyt kokeilin pandapalloihin hieman yksinkertaisempaa toteutusta.

VAIHE 3.

Ostin valmista mustaa huopa-arkkia askartelukaupasta. Leikkasin korvat kaksinkertaisena ja liimasin kuumaliimalla kerrokset yhteen. Lopuksi korvat kiinnitettiin kuumaliimalla paikalleen.

joulu sisustus panda kettu joulupallot

joulu sisustus panda kettu joulupallot

Joulukuusenpallojen diy-projektissa on aika monta vaihetta, mutta loppuen lopuksi pandat valmistuvat nopeasti. Kun pohjaväri on saatu valmiiksi, niin loput vaiheet menevät yhdeltä istumalta – kiitos nopeasti kuivuvien akryylimaalien.

Vielä ehdit luomaan vanhoista joulukuusenpalloistasi juuri oikeanlaiset teidän joulua varten. Älä siis anna ulkokuoren hämätä, vaan anna sille vielä mahdollisuus.

joulu sisustus panda kettu joulupallot

Terveisin Kotoin-blogin Riikka.

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *