EKOLOGINEN JOULUSIIVOUS ILMAN MUOVIA JA KEMIKAALEJA

Yhteistyö Fiini Naturally

Meidän joulusiivous tulee olemaan kevyt. Ennen lasten syntymää olen tahtonut aina käydä kaapitkin läpi, jotta seuraava vuosi on mukava aloittaa oikeasti puhtaassa ja siistissä kodissa. Nyt kaksi pientä lasta hieman hidastaa tätä siivousta ja järjestelyä, joten yritän keskittyä vain näkyvään likaan.

fiini naturally suomalainen luonnonkosmetiikka

Lukijat tietävät, että olen hurahtanut ekologisempaan elämäntyyliin ja tahdon vähentää muun muassa meidän perheen muovin kulutusta. Siksi esimerkiksi palasaippuat ovat tämän kodin hittituotteita.

Sain Fiini Naturallylta ihania siivoustuotteita testiin. Ekologisuus ei tarkoita automaattisesti tuoksutonta elämää, vaikka luopuisitkin keinotekoisia aineita sisältävistä siivoustuotteista. Luonnonkosmetiikassa ja ekotuotteissa käytetään eteerisiä öljyjä, joten tuoksutkin tulevat luonnosta eivätkä ole yleensä kovin voimakkaita.

PYYKKIETIKKA

fiini naturally suomalainen luonnonkosmetiikka

Pyykit ja pesukone rakastavat pyykkietikkaa. Pelkkä etikka tuoksuna ei ole sieraimia hivelevä, mutta yhdessä haluamasi tuoksun kanssa on pyykki pesun jäljiltä raikas ja hentoa tuoksua on aistittavissa. Hajustamattoman pesuaineen kanssa huomasin tummien pyykkien haisevan tunkkaiselle, mutta nyt pyykkietikan myötä tämä ominaisuus on onneksi kadonnut.

Pyykkietikka:

  • Vähentää tekstiilien nukkaantumista
  • Vähentää tekstiilien sähköisyyttä
  • Pitää tekstiilit pehmeinä
  • Säilyttää ja kirkastaa värejä
  • Poistaa tekstiileistä epämieluisat hajut
  • Poistaa pesuanejäämät tekstiileistä sekä koneesta
  • Ehkäisee ja poistaa kellastumia
  • Voidaan käyttää myös elastaania sisältäville tekstiileille (Lähde: Fiini Naturally)

IMUROINTIPUUTERI

fiini naturally suomalainen luonnonkosmetiikka

Täysin uusi tuttavuus oli imurointipuuteri. Heti tiesin, että haluan raikastaa sohvaa ja mattoja tällä tuotteella. Näitä kun ei viitsi jatkuvasti pestä. Imurointipuuteri siis poistaa erilaisista tekstiileistä tunkkaisen hajun ilman pesua.

Ripottele imurointipuuteria tekstiilin päälle ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia ja imuroi pois. Voidaan käyttää kaikkiin kodin tekstiilipintoihin, kuten mattoihin, huonekaluille tai lemmikkien peteihin. Sopii myös hajun poistoon kengistä! Voit myös imuroida lusikallisen puuteria suoraan imuriin, mikäli haluat vain tuoksun eikä raikastamista vaativia tekstiilejä ole. Sopii käytettäväksi myös pussittomissa pölynimureissa. Näin neuvotaan Fiini Naturallyn sivuilla.

SIIVOUSSAIPPUA

fiini naturally suomalainen luonnonkosmetiikka

Lopuksi kaikki yleinen puhdistus tapahtuu meidän taloudessa tällä siivoussaippualla. Laitoin saippuaa muutaman pienen hipun suihkepulloon, lisäsin lämmintä vettä ja ravistin. Näin minulla on erittäin edullista ja käyttövalmista siivoussuihketta. Eikä tarvitse pelätä, jos aine joutuu vääriin käsiin – tiedättehän. Tällä keinolla vähennät helposti kotisi muovikuormitusta, kun voit itse tehdä siivoussuihkeesi aina samaan suihkepulloon – ekologista, kätevää ja helppoa.

Siivoussaippua sopii mm. kaakeleille, teräkselle, lasille, muoville, wc-kalusteille, lieden ja uunin puhdistukseen, puupintojen pyyhkimiseen ja tiskaamiseen. Tuote on tarkoitettu pelkästään siivoukseen, ei käytettäväksi iholla. Erittäin tehokas tuote vaativaan ja pinttyneeseenkin likaan. Turvallinen käytettäväksi myös suihkeena, koska tuote ei sisällä kemikaaleja, jotka vapautuvat suihkutettaessa ilmaan. (Lähde: Fiini Naturally)

Kaikki nämä tuotteet on pakattu joko pahviin, paperiin tai lasipulloon, joten pakkaukset ovat helposti kierrätettävissä.

Siivousrätteinä minulla on keittiössä puuvilla- ja bamburättejä sekä vanhoja mikrokuituliinoja. Siivouskaappi on valmiiksi joulusiivous kunnossa, kun käyttää vain muutamaa tuotetta.

Kokeilkaa rohkeasti luopua niistä kaupan valmistuotteista ja erilaisista suihkeista. Entinen siivous aineiden rakastaja on täysin ihastunut yksinkertaiseen ja ekologiseen tyyliin.

Kurkatkaa ihmeessä Fiini Naturallyn sivut, jos kaipaatte ekologisempia ja suomalaisia siivousaineita tai luonnonkosmetiikkaa. Löydät heidän nettikauppansa osoitteesta: www.fiininaturally.fi sekä heidän jälleenmyyjänsä täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *