MITEN LÖYDÄT JOULUMIELEN LOKAKUUSSA?

iittala festivo kynttilänjalka syksyinen olohuone sisustus

Tiedän monen kiroavan kun kauppojen hyllyt täyttyvät joulukoristeista ja karkkihyllyt notkuvat suklaalaatikoiden painosta. Mutta miksi viettää vuoden tunnelmallisinta juhlaa vain muutaman päivän ajan, kun fiilistelyn voi aloittaa jo lokakuussa?

MITEN LÖYDÄT JOULUMIELEN LOKAKUUSSA?

Olen onnistunut luomaan jo ainakin yhden pienen jouluihmisen, joka innostuu nähdessään kauppojen joulukoristeista kimaltelevat hyllyt. Nauti lapsen kanssa tuosta näystä sekä ihastele ja katsele niitä koristeita. Lapsen silmät voivat välkkyä jo lokakuusta asti joulun kimalluksesta, vaikka aikuisen sisäinen Grinch huutaisikin kovaan ääneen “Eiiiiiii!”.

Pidätkö glögistä ja joulutortuista? Itse aloitin tällä viikolla glögin maistelun ja aah, miten se lämmittääkään ihanasti nyt ilmojen viimein jäähtyessä. Joulutorttuja voi tuunata suolaiseksi, taiteilla perinteisestä aina lumihiutaleen muotoon saakka tai vaihtaa hillon vaikka omenakanelin makuiseksi. Itse en välitä perinteisistä joulutortuista, mutta aion kokeilla omenan makuisia lähiaikoina.

Onko sinulla lempi joululevyä? Laita soimaan vaikka ei huvittaisi. Tiedätkö, että se Grinch alkaa tässä kohtaa pukemaan tonttulakkia päähänsä. Ärsytykset katoavat mielestä ja se täyttyy rauhallisuudella. Aloitin itse aamun Michael Bublen levyllä ja voi kuinka se joulu iskikin jo mieleen. Olin melkein varma, että ulkona sataisi jo lunta.

Pyyhi pölyt, vie turhat rojut pois silmistä, pöyhi sohvatyynyt, sytytä kynttilöitä sekä kiepsahda sohvalle hyvän kirjan kanssa ja vedä peitto korvillesi. Jos ei ala tuntua joululta, niin nappaa kainaloon vielä suklaarasia. Joulunpyhät on ihana viettää uutukainen kirja käsissään ja ahmia lahjaksi saatuja suklaita. Ehkä tämä toimii myös joulumielen etsinnässä.

Eikö vieläkään nappaa? Laita verhot kiinni ja paketoi jokin lahja. Mitä, eikö ole yhtään vielä hankittuna? No nyt kipin kapin hankkimaan yksi lahja kerrankin ajoissa. Huomaat stressin lahjojen suhteen helpottavan ja rauhaisa paketointi tuo mieleen sen joulun ja joulumieli alkaa hahmottumaan.

Jos mikään edellä mainituista ei uppoa sinuun, niin luovutan. Et ole tarpeeksi “jouluhullu” eikä sitä tunnelmaa löydä väkisin. Itse olen huomannut että joulu löytyy sieltä sydämestä. Lapseni ihasteli meidän terassin valaistusta ja sanoi “Äiti, näyttää ihan joululta!”. Tähän pystyi vain 3-vuotias viaton ja puhdas sydäminen jouluihminen, joka näkee tuon tunnelmallisen juhlan jopa syksyisessä valaistuksessa.

Lue myös:

KULTAMURUNEN, LÄHETTÄISITKÖ TÄNÄ JOULUNA KOTIMAISEN TERVEHDYKSEN?

KUINKA TEHDÄ KIRPPUTORILÖYTÖ?

SISUSTUSVALOT ULOS + ARVONTA

2 kommenttia “MITEN LÖYDÄT JOULUMIELEN LOKAKUUSSA?

  1. Toteutan nämä ensi kuussa😂ei vielä lokakuussa sentään.Tosin jos joku haluaa,niin mikäs siinä!

    1. Toiset tammikuussa ja toiset marraskuussa 😉 No tämä olikin kirjoitettu osittain huumorilla, mutta nämä vinkit tosiaan sopivat mihin kuukauteen haluaa 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *