11 KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

 

Iskikö sittenkin vauvakuume, kun perheen pieninkin lähestyy kovaa vauhtia taaperon ikää? Mahan pohjassa hieman kipristää, kun ajattelen mennyttä aikaa ja kuinka katoavainen se on. Meidän 11 kuukauden ikäinen vauva on jo lähempänä taaperoa ja niin kaukana jo vastasyntyneestä. Hieman meinaa silmäkulma kostua, mutta voimavaroista vastaava puoli juhlii.

11 KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

Elämä helpottuu koko ajan. 11kuukauden ikäinen vauva kävelee jo muutamia askeleita, seisoskelee pitkiä aikoja ilman tukea ja jaksaa valvoa sen verran pitkään, että pärjäämme yksillä pitkillä päiväunilla.

Voitko muuten kuvitella, että olen saanut synkattua lasten rytmit yhteen 11 kuukauden ajan. Olen miettinyt paljon ystäviäni, joiden isommat lapset eivät nuku enää päiväunia. Näin univelkaisena en voisi kuvitella päiviäni ilman taukoja. Kuuluuhan jokaiseen työpäiväänkin lakisääteiset tauot. Niin pitäisi kotiäideilläkin olla. Olen siis oikeasti päässyt helpolla kun saan tauon päivääni n. 1h-2h ajaksi.

11 kuukauden ikäinen vauva ei onneksi muutu yhdessä yössä taaperoksi, vaan on yhtä pieni kuin edellisenä päivänä. 3-vuotias pitää myös huolen, että hän vaikuttaa aina niin kovin isolta ja pikkuveli pieneltä.

Iskikö vauvakuume? Ei hitossa. En jaksaisi enää kolmatta raskautta, kolmatta vauvavuotta sekä kolmatta kertaa menetettyä omaa aikaa. On tässä oltu taas niin kovasti kiinni pienessä ja omat menemiset olleet minimissä, joten on ihanaa kun vähän jo voi tehdä omia juttujaan.

Vielä kovasti odotan sitä, että saan nukkua yöni edes jotenkin, mutta olen nyt taas ainakin viime aikoina ollut jotenkin sujut asian kanssa. Ehkä vielä joskus ja ehkä jopa lapsentahtisesti hän alkaa myös vaatia yöunia levollisemmiksi tai sitten ei. En kanna huolta tulevasta, vaan kuljen päivä ja viikko kerrallaan.

Pieni 11 kuukauden ikäinen vauvani on niin rakas, ettei siitä tunteesta pääse koskaan eroon. On oikeasti ollut aika ihanaa olla näin kiinni toisissamme, koska kohta tämä kaikki on jo ohi.

Minun vinkkini muille äideille on;”Muista ettei tämä kestä ikuisesti, vaan aika menee hurjaa vauhtia eteenpäin, eikä meille jää siltikään tarpeeksi muistoja ja mielikuvia tästä ajasta. Yritä nauttia ja olla lähellä tämä vauvavuosi. Joskus sitä vielä ikävöidään.”

Lue myös aiemmat postaukseni:

10 KUUKAUDEN VAUVA ON JO NIIN TAITAVA!

IMETYSKORU VIIHDYTTÄÄ JA ON PARAS PURULELU VAUVALLE + ALEKOODI

RISTIÄISLAHJA VAUVALLE

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *