KUINKA ONNISTUT LUOMAAN BOHEEMIN / BOHON SISUSTUKSEN KOTIISI?

2000-luvun alun suurinta huumaa oli maalaisromanttinen sisustus, jota seurasi skandinaavinen ja selkeä tyyli, joka porskuttaa vieläkin suurella intohimolla eteenpäin – enkä pane tätä pahakseni ollenkaan. Nyt päätään on nostanut jo jonkin aikaa boheemityyli, joka on vähitellen iskenyt myös minuun. Oikeastaan aika vahingossa olen kyseistä tyyliä meille alkanut rakentamaan. Boheemisisustus on mielestäni nyt se IN juttu.

KUINKA ONNISTUT LUOMAAN BOHEEMIN / BOHON SISUSTUKSEN KOTIISI?

HUONEKASVIT

huonekasvit sisustuksessa

Huonekasvit ovat mielestäni yksi suurimpia boheemin sisustustyylin tekijöitä. Niitä pitää olla runsaasti ympäri asuntoa. Jos olet hieman laiskempi viherpeukalo, niin kannattaa sijoittaa esimerkiksi noin 5 huonekasvia yhteen nurkkaan tai pöydälle, jotta saat näyttävän huonekasveista koostuvan viidakon – joskus siis pienemmälläkin määrällä voidaan päästä haluttuun lopputulokseen, eli viidakon tuntuun.

TEKSTIILIT

Tekstiilien sävymaailma koostuu melko pitkälle murretuista sävyistä. Nyt syksyn trendiväri terracotta sopii kuin nenä päähän tähän tyyliin. Myös kestosuosikki sinapinkeltainen sopii luonnonvalkoisen kanssa. Murrettuja ja pehmeitä sävyjä yhdistettynä toisiinsa. Tyylin ei tarvitse olla väritön, mutta selkeän ja harmonisen tyylin luot murretuilla sävyillä.

Boheemissa tyylissä tekstiilit saavat olla muhkeita ja rentoja. Puuvillamusliinista tehty päiväpeite tuo juuri sopivaa rentoutta sohvan nurkkaan tai makuuhuoneen petaukseen. Matot saavat olla muhkeita ja niiden nukka pitkää. Tupsuja päiväpeitteissä ja matoissa luovat lämmintä ja kutsuvaa tunnelmaa kotiin.. Tekstiilit sekä koko sisustus saavat olla runsasta, pehmeää ja lämmintä.

MAKRAMEE JA RYIJYT

boho koti

Makramee ja ryijyt sopivat boheemin kodin seinälle. Ryijyt ovat arvokkaita, mutta kirpputoreilta niitä voi löytää myös edullisesti. Kuumaakin kuumempi makramee voi löytyä edullisesti muutamalla kympilläkin tai sen voi melko helposti toteuttaa myös itse. Youtubesta löytyy vinkkejä erilaisiin makramee solmuihin. Makramee voi olla pienikin, mutta silti ihana yksityiskohta boheemissa sisustuksessa. Pienen solmutyön asettelet vaikka taulukollaasin jatkoksi.

TAIDE

Boheemiin sisustukseen sopii mielestäni kaikenlainen taide. Tärkeintä on, että kyseiset teokset puhuttelevat sinua ja sopivat sinun tyyliisi: perinteiset maalaukset, veistokset, modernit työt etc. Näissä pätee sama kuin viherkasveissa; jos et halua kotiasi vuorata taiteella, niin tee useammasta työstä kaunis kollaasi, joka vangitsee vieraiden katseet ja saa heidät huokailemaan ihastuksesta.

KORISTE-ESINEET

Kyntteliköt ja erilaiset koriste-esineet sopivat kirjahyllyyn, senkkien päälle sekä kirjojen kaveriksi.  Siellä täällä sinulle rakkaita ja mielekkäitä esineitä luo kotiisi boheemia ja rentoa tunnelmaa. Näen, ettei boheemityyli ole punainen lanka minimalistisessa kodissa, vaan rentous ja runsaus vievät tätä tyyliä eteenpäin. Tottakai erilaisia sisustustyylejä voi yhdistää, mutta jos ajattelen pelkästään boheemia sisustusta, niin näen runsaan ja yksityiskohtia täynnä olevan kodin. Itse asukas päättää, mikä hänelle on siellä tärkeintä.

KALUSTEET

Tyyliin sopivat kierrätetyt ja vanhat kalusteet. 50-luvun sirot kalusteet sopivat ihanasti runsaiden tekstiilien ja näyttävien seinäkollaasien kaveriksi. Miksei myös vanhemmatkin kalusteet. Tyyli on oikeasti lopulta aika vapaa, kunhan valitset ne muutamat tyylilinjat, joita kuljetat mielessäsi läpi asunnon sitä sisustaessasi. Hieman rosoiset ja elämää nähneet kalusteet ovat aika ihania, eikä samanlaisia löydy joka kodista.

Boheemisisustus syntyy rennolla otteella, jopa kevyellä kukkarolla sekä ajan kanssa kerroksien myötä.

Lue myös aiemmat postaukseni:

MIKSI KIRPPUTOREILLA KANNATTAA KÄYDÄ?

VÄHEMMÄN MUOVIA KEITTIÖÖN

SECOND HAND / PINO PINOSSA 

*kuvat ovat meidän kodista, joten ne eivät 100% edusta boheemia tyyliä. 

 

 

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *