LINNANMÄELLÄ TAAPERON JA VAUVAN KANSSA

Miten meni reissu Linnanmäellä vauvan ja taaperon kanssa? Itseasiassa erittäin hyvin. Itse lähinnä pelkäsin, ettei vauva viihdy tuolla, vaan hän itkisi ja olisi sylissä koko ajan. Hän on liikkunut jo monta kuukautta vauhdilla, joten paikallaan olo rattaissa oli meillä haasteena.

Lähdimme aamulla vauvan päiväunien aikaan ajelemaan Helsinkiin, jonne on ajallisesti matkaa n. 1,5 tunnin verran. Hän heräili kun olimme jo aika lähellä ensimmäistä määränpäätämme; Helsingin Vekarakirppis houkutti tutkimaan lastenvaatelöytöjen aarreaittaa. Tuolla vauva sai leikkipaikalla hieman tuhlata energiaa, jonka jälkeen suuntasimme pääkohteeseemme. Kello läheni jo puoltapäivää, joten heti ensimmäisenä suuntasimme syömään Linnanmäellä.

Menimme Lintsi Burgeriin, jossa annokset olivat aterian tasoon nähden aika hintavia, mutta pääasia Linnanmäki reissun kannalta oli saada taapero ja vauva tyytyväisiksi. Vauvalla oli tietenkin omat eväät, mutta muu porukka tankkasi energiaa Lintsi Burgerin valikoimista. Tämän jälkeen vauva alkoi olla jo aika väsynyt, joten hän viihtyi rattaissa kun kävimme tutustumassa alueeseen.

Emme ostaneet ollenkaan rannekkeita, koska taaperolle oli muutamia ilmaisia laitteita, jotka riittivät hänelle oikein hyvin. Jos hän olisi ollut yli 100cm olisi laitetarjonta ollut sitäkin suurempi. Ehkä sitten ensi kesänä on jo lisälaitteiden vuoro. Ostimme ainoastaan yhdet laiteliput meille aikuisille, kun koko perheen voimin menimme maisemajunaan.

Taapero rakasti matkustaa pienen junan kyydissä, pyöriä kupeissa äidin ja isän kanssa sekä ajella sinisellä autolla. Lasten pieni karavaanimaailmanpyörä ei aiheuttanut suurta ihastusta ja oli ehkä hieman tylsä. Lapsesta oli myös ihanaa juosta pienessä sokkelosss, jossa lensi vettä päälle ja sai luvan kanssa kastua. Vauva pääsi myös pyöriviin kuppeihin, näköalatorniin sekä maisemajunaan, joten hänet sai viihtymään menossa näin ollen paremmin. Myös yhdet päiväunet lisäsivät mukavasti meidän aikaa Linnanmäellä.

Välipalat nautittiin omien eväiden voimin ja jälkkäriksi taapero sai hattaraa ja popcorneja. Minä hieman arvelinkin, ettei hattara ole hänen makunsa mukainen, mutta saipahan maistaa tätä Miina ja Manu kirjoistakin tuttua herkkua.

Viihdyimme alueella noin 4,5h ajan. Olisimme varmasti jaksaneet kauemminkin, mutta vauvan viimeiset päiväunet lähenivät, joten tässä kohtaa oli hyvä startata auto ja suunnata kotiin Linnanmäeltä vauvan ja taaperon kanssa.

VINKIT: KUINKA SELVITÄ LINNANMÄELLÄ TAAPERON JA VAUVAN KANSSA?

  • Pyörän ketjulukko. Sillä voi napata rattaat johonkin kaiteeseen kiinni, jos pelkää niiden katoavan kun olette koko perheen voimin jossain laitteessa.
  • Rattaat, joissa tilaa sekä taaperolle ja vauvalle. Tuolla tulee huomaamattaan käveltyä aika paljon.
  • Kantoreppu, jos vauva ei viihdy rattaissa ja kädetkin ovat muuttuneet makarooniksi matkan aikana.
  • Omat eväät. Näin voi säästää paljonkin rahaa, mutta Linnanmäeltä voi saada ravintoloita edullisemmin mm. makkaraperunoita, hodareita ja ynnä muita herkkuja kioskeista. Myös smoothie-ja puuropussit ovat käteviä reissussa, jos pienten nälkä yllättää yhtäkkiä ja jonot tuntuvat sillä hetkellä mahdottoman pitkiltä.
  • Juomapullot. Vesi on kallista tuolla ja mekin vierailimme Linnanmäellä taaperon ja vauvan kanssa helteisenä päivänä, joten yhtäkkiä koko perheen vesiin olisi saanut menemään melkein 10 euroa.
  • Hyvä mieli. Monesti pitäisi vaan uskaltaa lähteä eikä pelätä niitä pahimpia mahdollisia kauhuskenaarioita. Linnanmäkeen onneksi ääntä mahtuu ja siellä on niin paljon vilskettä ja vilinää, että siinäkin on vauvalle paljon katseltavaa. Rohkeasti vain matkaan koko perhe!

Lue myös aiemmat postaukseni:

MITEN SAADAAN LENTOMATKA SUJUMAAN TAAPERON KANSSA MAHDOLLISIMMAN HELPOSTI?

TAAPERON SOKERINKÄYTTÖ OSA 2. + VINKKI JÄÄTELÖHERKKUUN, JOSSA 0% LISÄTTYÄ SOKERIA

9 KEINOA PIDENTÄÄ VAATTEEN KÄYTTÖIKÄÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *