GLUTEENITON & MANSIKKAINEN KAKKUKULHO

Jos kakkupohja halkeilee tai muuten ulkonäkö ei ole silmää miellyttävä, niin suosittelen tekemään siitä esimerkiksi tämän ”gluteenittoman & mansikkaisen kakkukulhon”, jonka ohjeen löydät alta. Itse tein tämän viime viikolla aivan tarkoituksella, kun halusin kokeilla minkälainen makuelämys tästä kakusta oikein syntyy.

Gluteeniton & mansikkainen kakkukulho oli maualtaan erittäin raikas ja hieman jäisten pakastemansikoiden kanssa muistutti perinteistä mansikkarahkaa – tuo ei ole mielestäni ollenkaan huono maku! Pohja oli kuohkea eikä kaivannut kosteutta, koska marjoista tihkui hieman mehua kerman ja pohjan joukkoon.

Meidän perheessä ei olla gluteenittomia, mutta silti teen aina gluteenittoman kakkupohjan, koska se voittaa tavallisen 6-0!

Suosittelen tätä kesäiseksi juhannusherkuksi;

GLUTEENITON & MANSIKKAINEN KAKKUKULHO

GLUTEENITON KAKKUPOHJA:

2dl gluteenitonta jauhoseosta

1,5dl sokeria

4 munaa

1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää jauhoseos ja leivinjauhe vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa alhaalla 175 astetta n. 30 min.

KOKOA KAKKUKULHO

n. 400g mansikoita.

Tuoreista maku olisi varmasti taivaallinen, mutta toimii myös pakastemansikoilla.

3-4dl kermaa.

Revi jäähtyneestä kakkupohjasta paloja kulhon pohjalle. Ripottele joukkoon mansikoita ja vatkattua kermaa. Toista kerros kerrokselta. Päälle voi ripotella loput mansikat ja oikein paljon kermaa. Tyyli tämän kokoamisessa on erittäin rento. Kokonaisuus on ihanan kesäpäivän mukaisesti huoleton ja raikas, eikä tämä voi epäonnistua. Laita joukkoon lempimarjojasi tai vaikka hedelmän paloja, jos nämä toimivat paremmin sinun makunystyröille.

Gluteeniton & mansikkainen kakkukulho on siinä mielessä paljon huolettomampi vaihtoehto, jos joudut kuljettamaan kakun esimerkiksi mökille – pomppuinen hiekkatiekään ei saa tätä kakkua pilalle.

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *