KAHDEKSAN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

Meidän pieni poika vauvamme on jo kahdeksan kuukauden ikäinen! Hän ei ole ollenkaan enää pikku vauva edes taitojensa puolesta. Viimeinen kuukausi on ollut sellaista vauhdin huumaa kehityksen puolesta, ettei kukaan meinaa pysyä siinä mukana.

Nyt konttaus on jo todella varmaa, eikä hän oikeastaan ryömi enää. Yhtäkkiä hän pääseekin tulemaan perässä niin kovaa vauhtia, että ruuat saa äkkiä napata pois uunista ja uunin luukku kiinni ennen kuin vauva ehtii melomaan liian vaarallisilla vesillä.  Kahdeksan kuukauden ikäinen vauva ei muistuta enää ollenkaan vastasyntynyttä – siitä ei ole epäilystäkään.

Kaksi viikkoa sitten hän oppi myös nousemaan ylös ja muutamassa päivässä hän seisoi niin sohvaa kuin sohvapöytääkin vasten. Nyt hän myös taitaa tukea vasten kävelyn, joten ei auta mennä lautapelien tai palapelien kanssa karkuun, vaan ne on nostettava ruokapöydälle ja jatkettava esikoisen kanssa pelaamista siellä. Toisen lapsen kohdalla huomasin arjen viuhuvan salaman nopeasti ohitse, mutta en koskaan kuvitellut kehityksen menevän näin nopeaa eteenpäin. Miten tässä enää pysyy päivien tai saati vauvan perässä?

Joka päivä huomaa kehitystä, jota on ihana kylläkin seurata. Nyt myös kaatuillaan aika paljon, mikä tuottaa paljon enemmän työtä – on vauhdittava entistä tarkemmin, mutta silti leikittävä esikoisenkin kanssa. Äitiys on aatteiden, sääntöjen ja lastenkin välistä tasapainoilua – kaikille äideille tästä hyvästä supersankarimerkit rintaan!

Mitä teidän pienet osasivat tässä kohtaa?

Lue myös aiemmat postaukseni:

SEITSEMÄN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

KUUDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

VIIDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *