LAPSELLE SUKUPUU- TAI NIMILAUTANEN

Ihastelin eräänä päivänä Instagramissa Piia Keton tekemää sukupuu-lautasta ja halusin meillekin sellaisen. Tiedustelin häneltä tilaushintaa sekä harmittelin kun kaikki hänen kurssinsa ovat pääkaupunkiseudulla. Hän sitten tokaisi, että meidän ihana Kouvola on hänen vanhaa kotiseutuaan, joten kurssi onnistuu tälläkin seudulla, jos saan vain porukkaa kasaan.

Ne ketkä tuntevat minut, niin tietävät ettei ole haaste eikä mikään saada porukkaa mukaan jotakin tapahtumaa varten. Muutamassa päivässä sain innokkaita työpajalaisia kasaan ja eilen sitten pääsimme viimein tekemään lautasia.

Itsekin innoissani keksin vaakatasossa olevan oksan, jossa nämä sukupuun eri hahmot roikkuisivat Piian valmiiksi kuvittamien käpyjen muodossa. No eihän tämä muotoilija ilman luomisen tuskaa tästäkään tehtävästä selvinnyt. Kokeilin ja purkasin ja lopulta tuijotin kahta tyhjää lautasta kun olin ”tuhlannut” puolet kurssin ajasta. Melkein iski pieni paniikki, etten saa molemmille lapsille omaa lautasta ja sekös vasta saisikin otsaani huonon äidin hohtavan leiman. Sitten se ajatus kuitenkin tupsahti päähäni ja unohdin sukupuut ja tein kaverin innoittamana lapsille nimi-lautaset, joiden teema lähti rakentumaan värikkäistä palloista.

Lopputulos näyttää yksinkertaiselta, mutta kun vaihtoehtoja oli miljoona, niin ajatukset vain pyörivät myrskyn lailla pään sisällä. Nyt odotan, että saan nähdä valmiit lasten nimi-lautaset. Polton jälkeen nimittäin nimet ovat kimmeltävät kultaiset ja Piian valmiit kuviot kadottavat keltaisen pohjavärin, jolloin jäljelle jää selkeät mustat piirrokset.

Kurssi oli mahtava ja 3 tuntia meni aivan siivillä. Nautin seurasta, tekemisen tuskasta sekä siitä kun se idea lopulta aukeaa aivan silmien edessä. Tässä ei tarvitse osata piirtää vaan sommittelu ja palojen leikkely riittää. Kysykää ihmeessä kurssia Helsingin tai Kouvolan seudulle, jos teitä kiinnostaa tehdä esimerkiksi teidän lapsille sukupuu- tai nimi-lautaset. Kurssilla sai tehdä myös mukeja ja lusikoita. Kaikki tarvikkeet saa Piian kautta.

Tämä oli niin inspiroivaa, että nyt viimeistään yritän pitää kiinni tästä, että otan omaa aikaa myös itselleni ja teen jotain luovaa aina silloin tällöin. Tämä äitiyslomalla höperöitynyt muotoilija kiittää Piia Ketoa loistavasta kurssista ja toivon, että olisin ehtinyt enemmänkin vaihtaa sinun kanssasi ajatuksia – olet nimittäin yksi taitavimmista suunnittelijoista, jonka tiedän! Tästäkin syystä kurssi oli mieletön!

Piialle voi laittaa sähköpostia piia@piiaketo.fi tai lähestyä vaikka instagramin kautta, jos haluat järjestää omalle porukalle Piian työpajan. Kurssilla myös puhuttiin, että olisi aivan loistavaa tehdä “hää-lautanen”, jossa olisi tietenkin hääparin nimi ja päivämäärä, jotta se ei pääsisi unohtumaan – ei hullumpi idea tuokaan!

Lue myös aiemmat postaukseni:

DIY / SEINÄVAATTEESTA TYYNYKSI

KUIVIEN KÄSIEN HOITO – PARAS KÄSIVOIDE

JOULUKALENTERI, JOKA KESTÄÄ AIKAA JA SOPII SISUSTUKSEEN

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *