MINIMALISTINEN ELÄMÄNTYYLI / LUONNONKOSMETIIKKA DEODORANTTI & SUOLASAIPPUA

En tiedä oliko se Konmari vai lasten syntymä, joka lopulta johdatti minut etsimään ekologisempaa ja minimalistisempaa elämäntyyliä. Edelleen pidän kauniista esineistä, enkä tahdo hyllyjen ammottavan tyhjyyttään, mutta haluan muuten yksinkertaistaa elämää, joten siltä osin minimalistinen elämäntyyli sopii kuvioon.

Olen käyttänyt koko ikäni tavallisia kaupan deodorantteja ja lopulta kysyin itseltäni: ”Miksi?”.

Kainaloihin hierotaan erilaisia kemikaaleja ja alumiinia, jotta ei hikoilisi – kirjoitettuna ajatus saa aikaan kylmiä väreitä. Nyt olen käyttänyt muutaman kuukauden ajan luonnonkosmetiikka deodoranttia – tuntuu elämän mittaiselta muutokselta, vaikka aikaa on kulunut naurettavan vähän.

Nyt kun olen käyttänyt tuotetta sen aikaa nähdäkseni muutoksen, niin voin vihdoin todeta sen sopivan minulle. Ehkä 2 viikon kohdalla ajattelin, että hiki haisee helpommin ja pesin kainaloita useammin, mutta nyt en huomaa tätä enää. Voisin jopa todeta, etten hikoile aivan niin paljon kuin ennen.

Toivoisin joskus pääseväni siihen pisteeseen, että valmistan itse deodoranttini, mutta nyt kahden pienen lapsen kanssa tuttu ja turvallinen roll-on tuntuu helpolta ja kätevältä. Luonnonkosmetiikka deodorantti tuoksuu todella erilaiselta kuin kemikaaleja sisältävät, mutta tuoksu ei ole kuitenkaan huono eikä pistä nenään – voisin kuvailla tuoksua tietenkin erittäin luonnolliseksi ja sitähän se onkin.

Nyt otin kokeiluun myös suolasaippuan, jolla olen puhdistanut ihoani. Kasvoni eivät ole kaivanneet heti rasvaa, mutta suolasaippua on ollut vasta muutaman päivän ajan testissä, joten tulos ei ole kovin luotettava. Suolasaippua sisältää siis vain suolaa, joten se ei vaahtoa. Käsiin kuitenkin irtoaa suolaa, jolla voi desinfioida ihoa tai tätä voi käyttää myös deodoranttina. Täytyy ehkä kokeilla tuota ominaisuutta myöhemmin.

Tulee sellainen ”Jes!-fiilis” aina kun huomaan, etten tarvitse jotain kemikaalia tai voin luopua jostain turhasta muovista, kuten saippuapulloista – aion tässä päästä zerowaste tavoitteeseeni, mutta hiuksiin olen vielä käyttänyt ekopesuaineita muovipulloissa, mutta aion löytää tähän hommaan sopivan palasaippuan.

Kylpyhuoneen hyllyt tyhjenevät varmasti tämän myötä paljon ja siivoaminen helpottuu. Kaikin puolin siis positiivista – ensin käytän vanhat purkit loppuun, joten tämä muutos tapahtuu hitaasti, mutta eiköhän hiljaa hyvä tule!

Jos sinulta löytyy erilaisia luonnonkosmetiikka merkkien/tuotteiden vinkkejä, niin kerro ihmeessä! Meikkipussi tulee myös kokemaan muutoksia, joten vinkkejä kaivataan moneen eri osa-alueeseen!

*Deodorantti: Farfalla-merkin & suolasaippua: Himalayan suolasaippua.

Lue myös aiemmat postaukseni:

ZERO WASTE / NOLLAHUKKA

PITÄISIKÖ SISUSTUSLEHTIEN VALMISTAMINEN LOPETTAA?

MERESTÄ KERÄTTY MUOVI PÄÄTYY UIMAPUKUIHIN JA BIKINEIHIN / HALLA HALLA

 

2 kommenttia “MINIMALISTINEN ELÄMÄNTYYLI / LUONNONKOSMETIIKKA DEODORANTTI & SUOLASAIPPUA

  1. Tein ihan saman, kun raskaus- ja synnytyshormonien vaikutuksesta iho ei sietänyt hajusteita eikä ylimääräisiä kemikaaleja. Kuitenkin oli pakko palata mahdollisimman puhtaaseen antiperspiranttiin, ainakin toistaiseksi, kun vielä imetyshiet (😅) puskevat pintaan. Alumiini kyllä kauhistuttaa ja on kokeiltava uudestaan sen poisjättämistä. Suolasaippuan käyttöä kokeilin myös, mutta se tuntui liian tujulta ja deodoranttina se lisäsi hien suolaista hajua ja kirveli sheivatuissa kainaloissa. Löytyi sitten pelkkää suolaa sisältävän palan rinnalle ihania erilaisia paloja Carita Cosmetiikalta, niihin on ruususuolan kaveriksi lisätty kasviöljyjä ja aitoja eteerisiä öljyjä. Suositus niille! Palashampoot haaveissa minullakin.

    1. Siis tuo miten raskaus muuttaa naista on niin kummallinen juttu. Itsekin lähtenyt tälle tielle tuon takia, kun yhtäkkiä keuhkot eivät tykänneet tuoksuista yms. Mullakin vielä imetys menossa, mutta ainakin se alun hikoilu jo hieman hellittänyt. 😀 Minun onkin tutkittava tuon Carita Cosmetiikan valikoimia. Kiitos paljon kommentista <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *