NELJÄN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

design by ilona vauvakortit

design by ilona vauvakortit

design by ilona vauvakortit

Ihan oikeasti! Neljä kuukautta tuli täyteen tänään ystävänpäivän kunniaksi. Meillä ei ollut mitään ihastuttavia ystävänpäiväsuunnitelmia, koska olen lasten kanssa kotona kolmestaan; silti iloa ja naurua on mahtunut paljon hänen sekä meidän päiväämme. Äiti on muistuttanut enemmän zombieta, mutta onneksi lapset nauravat meidän päivät vaaleanpunaisiksi kaiken harmauden keskellä.

Meidän neljän kuukauden ikäinen vauva on niin taitava sälli jo; kääntyilee ihan pokkana sekä jalat ja kädet viuhtovat kovaa vauhtia ja peppukin nousee ilmaan niin näyttävästi. Toivon, ettei hän ihan vielä keksisi miten pääsee eteenpäin, vaikka tiedän senkin päivän olevan aivan nurkan takana.

Vauva nukkuu kuten vauvoilla on tapana; huonosti ja heräilee liian paljon. Tämä ei ole tullut minulle yllätyksenä, mutta joskus hän saattaa nukkua jopa 3h putkeen – näin tapahtuu silloin kun itse olen vielä hereillä. No tiedän, että vuoden korvilla saan varmasti nukkua jo hieman enemmän, vaikkei kannatakaan toivoa liikoja. Toisen lapsen kohdalla kaikki on helpompaa, koska mikään ei yllätä vaan nämä vaiheet ovat jo melko tuttua kauraa. Teki mieli kirjoittaa “tuttua kuraa” – haha.

Olemme olleet nyt kolme päivää ilman toisen aikuisen apua. Voisin sanoa, että vitsi kuinka helppoa, mutta en sano. Aika rankkaa ja joskus ajoitukset menevät nappiin, jolloin iltatoimet ei tunnu hankalilta suorittaa, mutta toisena iltana sainkin jo juosta kahden makuuhuoneen väliä.

Vielä emme ole päässeet käymään neuvolassa, mutta uskon kasvun jatkuvan yhtä vahvasti kuin ensimmäiset kolmekin kuukautta. Super iloinen poika, joka osaa vaatia huomiota ja on herkkä muutoksille. Siksi onkin tullut nyt enempi pysyttyä kotona, koska kaikki on vain näin helpompaa. Kerhot ja esikoisen harrastukset saavat riittää meidän menoiksi. Kotona onkin sitten ihana rauhoittua tai käydä kävelyllä, jolloin mini saa rauhassa nukkua.

Täytyy todeta, ettei minulla ole vauvakuumetta. Tiedättekö sellaista, mikä kaipaa koko ajan menneeseen. Hän oli ihastuttava ja söpö vastasyntynyt, mutta on nämä ajat jo niin paljon ihanampia – vauva nauraa paljon, juttelee siskolleen ja on mukana meidän arjessa aivan eri tavalla. Hän on myös neljässä kuukaudessa oppinut niin paljon uusia asioita, ettei takaisin ole muutenkaan paluuta. En kuitenkaan toivo, että tämä vuosi olisi jo ohi, mutta osaan nyt nauttia paremmin tästä hetkestä enkä kaipailla menneeseen tai varttua jo tulevaa.

Lue myös aikaisemmat artikkelini:

Hyvää ystävänpäivää kaikille! <3 Pus

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *