VIIDEN VIIKON IKÄINEN VAUVA

5 viikkoa on kulunut, mutta onneksi nautimme vielä viikon verran isän seurasta täällä kotona. Sitten vasta arkemme alkaa oikein kunnolla ja nähtäväksi jää kuinka äitini aika riittää meille molemmille. Äidin mielestä on ollut ihanaa seurata kuinka hauskaa isillä ja siskollani on ollut; äitikin on saanut rauhassa syöttää ja nukuttaa minua. On ollut kiva nauttia rauhallisista hetkistä äitini kanssa ennen kuin arkemme muuttuu hulinaksi, mutta on myös mukavaa nähdä miltä siskoni normaali arki näyttää, kun alamme käymään kerhoissa ja näkemään enemmän äidin ja lumin ystäviä. 

Mahavaivat vaivaavat minua edelleen, mutta muutama niiden aiheuttaja on saatu poistettua äidin ruokavaliosta; taitaa hieman harmittaa äitiä kun suklaa on pannassa näin joulun alla. Muutama päivä sitten koko perhe kävi kiinalaisessa ravintolassa syömässä ja minuun tämä vaikutti kauheasti; en pystynyt olemaan illalla kuin pystyasennossa, kun kurkkuuni nousi koko ajan maito. Mahaan koski ja itkettikin kamalasti. Äitiä harmitti, kun ei tajunnut heti, ettei nuo mausteet sovi minulle. 
Maito tuottaa minulle myös ajoittain paljon harmia; se nousee kurkkuun ja saa minut haukkomaan henkeä. Äiti on yrittänyt vähentää maidonmäärää, syöttää minua erilaisissa asennoissa sekä monet muut niksit on kokeiltu. Kuulemma kyselemme ensi viikolla neuvolasta vinkkejä miten oloani voisi parantaa. Toivottavasti he kuuntelevat vanhempiani ja saisimme oloni paremmaksi. 
Yöt menevät vaihtelevalla menestyksellä; välillä heräilen kahden tunnin välein ja toisinaan nukun pitkiäkin pätkiä sekä joskus valvotaan muutama tunti aamuyöllä. Äitiä kuulemma edelleen väsyttää, mutta ei hän silti osaa nukkua vaikka isi olisi siskoni kanssa, jotta saisimme jäädä sänkyyn jatkamaan uniamme.

Meidän arkea voi seurata myös Instagramissa.

Riikka / Kotoin - -
Posted in Vauva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *