PHIL & TED’S TUPLARATTAAT


Nyt olemme vihdoin päässeet testaamaan meidän “uusia” tuplarattaita. Ehdin myös muutaman kerran ennen vauvan syntymää käymään lenkillä taaperon kanssa kyseisiä rattaita käyttäen, mutta vasta nyt voisi sanoa rattaiden päässeen tositoimiin. Ostin nämä siis käytettyinä, mutta voisin sanoa niiden olevan uudenveroiset Phil & Ted’s Vibe-tuplarattaat.

Ennen kuin päädyin kyseiseen merkkiin kartoitin tarvettamme sekä mitä rattaita ihmiset myivät Tori.fi:ssä. Uutena en raaskinut rattaita hankkia, koska pelkäsin tuplarattaiden käyttöiän jäävän melko lyhyeksi, joten en halunnut panostaa näihin rahallisesti kovin suurta summaa. Ensiksi karsin tosiaan vierekkäin olevat tuplarattaat, koska en halunnu raskaita ja leveitä rattaita, joita saattaisin työntää kesken lenkin vain vauva kyydissä, kun taapero kävelee vieressä. Halusin siis rattaat, jotka menevät pieneen tilaan (mahtuvat meidän pieneen eteiseen tuollaisenaan) ja muuntautuvat yhdelle lapselle sopivaksi. Päiväunet vauva voi nukkua meidän Brion vaunuissa, joten tämä ominaisuus ei ollut meidän listalla kovinkaan korkealla.

Selailin valikoimaa ja Phil & Ted’sin rattaat tuntuivat ominaisuuksiltaan ja hinnoiltaan sopivimmilta meille. Phil & Ted’s Vibe rattaat valikoituivat meille oikeastaan puhtaasti siitä syystä, että sellaiset sattuivat olemaan myynnissä n. 10 km päässä meidän kotoa. Näitä tuplaratasmalleja Phil & Ted’siltä löytyi useampia, mutta mallit ovat aika samanlaisia perustoiminnoiltaan, joten tästä syystä “kyseiseen malliin tyytyminen” ei ollut kova isku.

Näissä rattaissa voi siis matkustaa vauva sekä taapero tai kaksi lasta. Kun vauva on pieni ja nukkuu vain, voi hän matkustaa sisaristuimen alapuolella, jolloin taapero (kuten kuvissa) matkustaa siis tuossa päällä. Vauva on erittäin suojaisassa turvassa, kun lisäsimme vaunuverhon rattaiden päätyyn. Vauva sujahtaa makuutilaan vaunukassissa. Ainoa miinus tästä yhdistelmästä tulee taaperon istuma-asennosta; taapero joutuu istumaan melko takakenossa asennossa, eikä ryhdikkäästi tarkkaillen. Toisaalta tuo istuimen asento, jota voi vetoketjujen avulla laskea vieläkin enemmän mahdollistaa taaperonkin päiväunet, jos väsymys yllättää kesken reissun. Meillä matkustaja ei ole tosin vielä osannut valittaa tästä istuma-asennosta, joten tämä on vain äidin silmämääräinen kokemus ja näkemys.

Kun vauva kasvaa sen verran, että hän voi matkustaa istuen, siirtyy sisaristuin tuosta päältä alas lähelle rattaiden työntäjää ja isompi lapsi istuu erittäin mukavasti vauvan entisellä paikalla, jolloin selkänoja on tietenkin nostettu pystyyn. Tässä vaihtoehdossa molemmat mahtuvat ottamaan päiväunet, jos tarve vaatii.

Rattaita on tuplarattaiksi erittäin mukava työntää, mutta jos vertaan meidän Brion-rattaisiin on näitä hankalampi työntää yhdellä kädellä ja rattaiden kääntämiseen tarvitsee hieman enemmän voimaa. Meidän Briot ovat kuitenkin niin ketterät ja kevyet, joten tuplarattaiden näkökulmasta Phil & Ted’s Vibe rattaat ovat kyllä ohjattavuudeltaan oikein priimaa.

En ole nyt tällä muutaman viikon koeajelulla huomannut suurempia miinuksia näihin rattaisiin, joten uskaltaisin suositella Phil & Ted’sejä muillekin. Nämä ovat näppärät kokonsa vuoksi, tuplarattaiksi erittäin kevyet ja helpot kuljettaa, sekä muuntautuvat moneksi tarpeiden muuttuessa.

Lapsilla ikäeroa 2 vuotta ja 2 kuukautta.

2 kommenttia “PHIL & TED’S TUPLARATTAAT

  1. Hups! Väsyneenä kirjoittelee mitä sattuu! Liikaa pyörittelin ja vertailin malleja, niin on oma pää näistä jo ihan sekaisin! Laitetaan korjaukseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *