RASKAUSVIIKKO 34 / YLIMÄÄRÄINEN ULTRA

Rakenneultrassa kaikki ei ollutkaan niin kuin piti. Pieni papu oli liikkuvainen ja eloisa, mutta pientä huolen aihetta hän meille aiheutti. Toinen munuaisallas oli laajentunut, mikä aiheutti jatkossa seurantaa, eli lisäultrauksia löydösten mukaisesti. Kätilön mukaan näitä löydöksiä tehtiin joka päivä ja usein munuaisaltaat lopulta ovatkin normaalit. Ei siis suurta hätää ollut, mutta kyllähän se laittoi vanhemmat miettimään asiaa ja huolehtimaan pikkuisen takia.

Tämä laajentuma saattaa aiheuttaa myöhemmin virtsatulehduksia ja takaisinvirtauksia, mutta ei ole hengenvaarallinen vaiva — erittäin ikävä kuitenkin. Kätilö kun kertoi tätä minulle hän lopulta kysyi: “Olet tainnut kuulla tämän ennenkin?” Hämmennyin ja sanoin vain:”En”. Taisin vaikuttaa liian rauhalliselta. Yritän olla panikoimatta lasten kanssa turhaan, vaan koitan mennä niillä eväillä mitä meidän perheelle on annettu. Mies yleensä hoitaa enempi tätä huolehtijan roolia meidän taloudessa, joten meillä on sopivassa tasapainossa tämäkin puoli. En väitä, etten ajatustakaan näinä viikkoina asialle antanut, mutta en hätäillyt asian suhteen – ainakaan liikaa.
Kävimme lääkärin vastaanotolla, jossa ultrauksella tutkittiin mm. myös vauvan kokoa. Lääkäri sanoi aika nopeasti kaiken olevan kunnossa ja munuaisallas näytti jälleen normaalilta. Hei, ihanaa papu! Saimmepas kuitenkin vilkuilla sinua yhden kerran enemmän kuin normaaliseurannassa olisi mahdollista. Oli ihanaa kun kaikki olikin taas normaalisti ja pystyimme jatkamaan odotusta ilman suurempia huolia. <3

Nyt raskausviikko 36+4.

Riikka / Kotoin - -
Posted in raskaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *