PIENEN MIMMIN HUONEESSA

Olen aina ajatellut, että lastenhuoneen sisustaminen olisi aivan ihanaa – värejä, kuoseja ja leikkisyyttä. Jo aivan raskauden alussa alkoi suunnitelmat pyörimään päässä ja sisustaminenkin alkoi pian, mutta vasta nyt kun mimmi oikeasti asustaa siellä puolet vuorokaudesta, niin tämä alkaa olla ajankohtaista. Huoneeseen tarvittaisiin säilytystilaa vaatteita ja leluja varten. Huoneessa on edellisten omistajien hankkima vaatekaappi, mutta se on minusta jo aikansa nähnyt, eikä kovin toimiva ratkaisu. Ehkä joku simppeli liukuovikaapisto, jonne sujahtaisi niin vaatteet kuin lelutkin? Olen myös yrittänyt bongailla kivoja 50-luvun seinähyllyjä, mutta harvassa taitavat olla. String Pocket olisi aivan ihana, mutta sen syvyys ei riitä kirjoja ja muita suurempia esineitä varten. Nyt täytyy taas olla hetken aikaa haukkana selailemassa nettikirppareita ja kierrellä livekirpputoreja. 

Kun kaikkea ei halua eikä saa uutena, tulee tähän sisustamiseen aivan uusi ulottuvuus. On ihanaa ja jännittävää metsästää huonekaluja ja tekstiilejä, eikä haittaa vaikka etsimäänsä ei löytäisikään samantien. Minusta sisustuksen kruunaa ihanat vanhat kalusteet, erikoiset kirpputorilöydöt tai mummin vintiltä löydetyt tekstiilit. Sisustaminen on parhaillaan kerrostumien haalimista kasaan. Kauniit ja harmoniset kokonaisuudet syntyvät sattumien kautta kuin itsestään. 

kotoin_1523.jpg

Huoneessa on tällä hetkellä kaikki “uusia” kalusteita. Hoitopöytä on hankittu käytettynä ja Marimekon vahakangasrahit ovat vanhoja myymäläsomisteita, mutta siis se oikea vanha kaluste puuttuu. Vihdoin päästiin vierassängystäkin eroon ja mimmin huone on oikeasti hänen valtakuntaansa. Seinähylly toisi sitä kaivattua särmää huoneeseen, mutta olisi samalla erittäin hyödyllinen. Nyt kirjoille ja muille pienille romppeille ei ole mitään järkevää paikkaa, vaan kaikki hengailevat hallitussa kaaoksessa lipaston päällä. Toisaalta joku ihana vanha liinavaatekaappi olisi kiva leluille, mutta olisiko se kaapisto järkevämpi ratkaisu, joka samalla imaisisi ne vaatteetkin sisäänsä?

kotoin_1535.jpg

kotoin_1521.jpg

kotoin_1528.jpg

On ihanaa, kun saa sisustaa kerrankin leikkisästi ja ehkä hieman hullutellen. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *