Kirpputoriharakan löydöt

Tiedättekö sen tunteen, kun olet kirpparilla ja se löytö ostoskorin pohjalla saa sinut hymyilemään. Saatat jopa näyttää hölmöltä ja hieman kajahtaneelta yksin hymyillessäsi ja jatkaessasi loppujen pöytien tutkimista. No minulle kävi näin eilen. Jos en välittäisi yhtään kanssa ihmisistä enkä tuntisi itseäni hölmöksi tanssiessani ja ehkä myös hieman tuulettaessani, niin olisin tehnyt niin. Kävikö edes yhtään kiinnostamaan mikä tämänkertainen löytöni on?

kaksion_0552.jpg

Erään pöydän ylähyllyllä oli paljon erilaisia lasiesineitä, joista hauskan näköiset lasit kiinnittivät huomioni. Hennot, ihanan kepeät vaikkakin muodoltaan jykevät ja tynnyrin kaltaiset. 

kaksion_0560.jpg

Tuote: Tynnyri-juomalasit


Hinta: 0,50 euroa / kpl = 9 kpl


Löytöpaikka: Perhekirpputori centtilä, Kouvola


Tavaran tarina: Erittäin siistit ja kirkkaat lasit. Huomaa, ettei ole paljoa käytetyt. 9 kappaletta loistavassa kunnossa olevia laseja. Googletuksen tuloksena löysin lasien olevan Riihimäen lasin Tynnyri-lasit 1970-luvulta. Suunnittelija tuntematon.


Käyttökokemukset: Lasit ovat ihana kepeät ja ohuet. Muotoilu ei toimisi ilman tätä piirrettä. Lasien paksu ulkomuoto tuntuisi liian raskaalta muuten, eikä olisi mukava käytössä. Nyt on esimerkiksi juhlia varten hieman isompi kattaus kauniita juomalaseja.

kaksion_0558.jpg

Hitti vai huti? 

Itseäni tämä löytö hymyilytti siitäkin syystä, että kerrankin tein mahtavan löydön suomalaisen designin parissa. Tässä löydön parhauden määrittää juurikin tuo hinta. Myyjä ei varmasti tiennyt mitä myi tai sitten hän halusi niistä vain yksinkertaisesti eroon. Toisaalta hintalapussa olisi varmasti lukenut riihimäen lasit eikä kaljatynnyrilasit. Kotona vasta tajusin, että minulta löytyy 4 kpl saman sarjan jälkiruokakulhoja. Olisiko tässä alettava kerämään tätä sarjaa? Nämä sopivat kivasti myös Marimekon sukat makkaralla-lasien kanssa. Kaunista ja halpaa, ah mikä sen parempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *