VIIDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

vauva 2017

Minun piti julkaista tämä vauvan 5kk-postaus ajoissa keskiviikkona, mutta kuinkas kävikään. Arki tuntuu välillä niin kaaottiselta, ettei aika riitä mihinkään ylimääräiseen kivaan, kuten postailuun. Viikonloppuna esikoinen oli kovassa kuumeessa ja vauva reagoi voimakkaasti johonkin mitä söin – luultavasti soijaan. Sitten perus kotityöt vievät myös oman aikansa, joten ajan vähyys oli taattua. Eilenkin vauva valvoi niin myöhään, että meinasin jo itsekin nukahtaa, kun toisella oli niin paha olo syömisistäni. Epäilen jo, että joko on jotain allergiaa tai sitten hän on vain erittäin herkkä. Vauva-arki tuntuu välillä olevan yhtä lottoamista; mikä vauvalla on ja mikä sen aiheuttaa?

Mutta nyt kuitenkin pitäisi palata itse aiheeseen, eli siihen miten meidän pieni poikamme on kasvanut jo 5 kuukauden ikään. Tämä aika menee siivillä, mikä joskus tuntuu niin ihanalta, koska tiedän, ettei yövalvomiset jatku loputtomiin; toisaalta on niin haikeaa, koska en tahtoisi luopua pienestä vauvastani ihan vielä. Tunteiden sekamelskaa koko vauvavuosi.<3

5 kuukauden ikäinen vauva:

 • Hän on osannut jo kuukauden ajan kääntyä selältä mahalleen ja toiseen suuntaan
 • Osaa liikkua pieniä matkoja, mutta ei vielä ryömi
 • Nostelee painoaan käsien varaan ollessaan mahallaan
 • Hymyilee kaikille ihmisille, mutta äidille ja isosiskolleen eniten <3
 • On iloinen poika
 • Vaativa tyyppi, joka on vihdoin oppinut syömään muuallakin kuin kotona, mutta siinäkin on silti vielä pari muuttujaa mukana
 • Heräilee öisin liian monta kertaa
 • Tykkää leikkiä isosiskonsa leluilla ja seurailla muutenkin tämän touhuja
 • Nappailee jo aika taitavasti varpaistaan kiinni
 • On maailman suloisin vauva, ainakin äitinsä mielestä
 • Jaksaa valvoa joskus jopa 3 tuntia

Lue myös aiemmat postaukset aiheesta:

IHANIA SUOMALAISIA MATTOJA 40% ALENNUKSESSA

Haaveilen ja harkitsen usein ostojani pitkään; johtuu ehkä siitä, että olen pitkään ollut kotona, enkä ole päässyt nauttimaan kunnon kuukausituloista pitkiin aikoihin. Harvoin siis ostan meille kotiin mitään suorilta käsiltä vaan jätän kuvan muistini syövereihin hautumaan. Ehkä konmarikin on tähän hieman vaikuttanut; on ihanaa kun kotona on vain asioita, joista oikeasti nautin ja jotka aion käyttää loppuun asti. Yritän välttää hutiostoja ja heräteostot uutena ainakin ovat erittäin minimissä.

Lapsille on helpompi ostaa kaikkea ihanaa, koska kirjat kuluvat nopeasti kun niitä luetaan paljon tai vaatteita ja kenkiä tarvitaan aina, joten jemmaan voi hankkia kaikenlaista. Kodin suhteen olen kuitenkin tarkempi, enkä enää hullaannu. Saatan ystävien kanssa jakaa kuvakaappauksia kaikista ihanuuksista, mutta se ehkä onkin se juttu – kaikkea ei tarvi saada kun pelkkä ihastelu ja haaveilu saattavat viedä pahimman materialistisen himon.

Nyt kuitenkin on pakko jakaa tämä aikamoinen alennus, joka on Finarten sivuilla. Huomasin tämän jo eilen, mutta en ehtinyt niin myöhään jakamaan tätä blogin puolella. Alennukset olivat voimassa vain tämän viikonlopun 17.3-18.3.2018! Aitta-matosta oli jo moni koko loppuunmyyty, mutta joukosta löytyy varmasti vielä sopivia kokoja sekä muita malleja ihanista matoista. Käykää siis ihmeessä kurkkaamassa, jos suomalaiset matot sopisivat teidän kotiinne ja vieläpä hyvällä alennuksella.

www.finarte.fi

*Kuvat Finarten sivuilta

Instagramiin jaan paljon kuvia meidän arjesta, jotka eivät päädy blogiin asti, joten seuraathan meitä myös siellä.

KUN ÄITI EI VAAN AINA JAKSA

vauva 2017

vauva 2017

vauva2017

vauva 2017

Nyt on reilu kuukausi eletty arkea, jonka päähahmona olen minä lasten kera. Tiesin sen olevan rankkaa, mutta kyllä se silti osasi yllättää. Yöt ovat olleet surkeita, eli olen heräillyt tiuhaan vauvan kanssa. Esikoinen herättää aikaisin aamulla ja omat uniongelmat pitävät huolen, etten pääse ajoissa nukkumaan.

Olen kuitenkin itsestäni erittäin ylpeä, että olemme saaneet nauttia kotitekoisesta ruuasta, mutta eineskin on maistunut väsyneenä gourmet-ruualta. Olemme kulkeneet puhtaissa vaatteissa, vaikka toisinaan olkapäätä on saattanut koristaa puklusta märkä läntti. Kotimme ei ole muuttunut kaatopaikaksi, vaikka joskus keittiö onkin saattanut aavistuksen muistuttaa sitä. Olemme kaikki selvinneet hengissä – ollaan yhtenä päivänä ulkoiltu, toisena kerhoiltu sekä kolmantena kyläilty.

Olen ylpeä itsestäni, että olemme selvinneet. Viime keskiviikkona kuitenkin tuntui siltä, etten jaksaisi enempää, joten esikoinen pääsi yökyläilemään, mikä oli varmasti hänen mielestään oikein ihana asia. Olen ylpeä kun osasin myöntää itselleni, että nyt tarvitsen hieman lepoa, vaikka eihän sitä täysin vauvan kanssakaan saa, mutta on se huomattavasti helpompaa kuin kahden lapsen kanssa.

Olen ylpeä, että pidin blogistani lomaa, jotta minun ei tarvinnut istua tässä pimeässä makuuhuoneessa jokaisena iltana muokkaamassa kuvia tai kirjottamassa postauksia, vaikka se onkin ihanaa ja nautin siitä; se olisi varmasti ollut kaiken tämän keskellä liikaa.

Nyt jaksoin ja ehdin. Päätin kirjoittaa teille miksi olen ollut hiljaa, pakoillut somea ja vetäytynyt kuoreeni. Olen etsinyt tilaa hengittää, levätä ja käyttää ne energiat mitkä minulla on vain perheeseeni. Loma oli tarpeeseen, vaikka edelleen mietin ja yritän priorisoida. Punnitus ei ole valmis, enkä tiedä mihin suuntaan vaaka kallistuu, jotta arkeni olisi juuri sitä mitä kaipaan ja jaksan.

Ihanaa on taas kirjoittaa – ilman suunnitelmaa, vaan pelkkää ajatuksen virtaa. <3 Onneksi huomenna on taas jo torstai, jolloin meidän perheen isäkin saapuu mukaan arkeemme. <3

IHANA FINLAYSONIN KUOSI

sisustus viltti

sisustusviltti sisustustyyny sisustuskori

Pilkkuva-torkkupeite, Pilkkuva-koristetyynynpäällinen, Pilkkuva-kori

Tuleekohan sunnuntaista kohta virallinen vinkkipostausten päivä? Viime sunnuntaina kirjoittelin edullisesta kirjaintaulusta. Nyt on vuorossa kuosirakkautta. Kävelin paikallisessa kauppakeskuksessa, jonka Finlaysonin myymälän sisäänkäynnin lähellä rakastuin – se oli sitä oikeaa rakkautta ensisilmäyksellä. Ihana kuosi, joka komeili sisustustyynyssä, viltissä, vauvan lakanoissa ja ihastuttavissa koreissakin; se oli oikeasti kaikkialla.

Olen puhunut ainakin Instagramin puolella kuumeesta, joka on vallannut minut ja huomaan ihastuvani aina vaaleanpunaiseen ja nyt haluaisin sitä lisää sisustukseen. Tietenkään kaikki sävyt eivät kelpaa, mutta hentoinen vaaleanpunainen on sitä suurinta rakkautta. Tästä Finlaysonin ihanasta Pilkkuva-kuosista löytyy harmaa sekä ihastuttava vaaleanpunainen. Tämä kuosi sopii varmasti tosi moneen ja eri tyyliseen sisustukseen – skandinaavisesta romanttisempaankin.

Meidän sohvalla viruva sisustusviltti alkaa olla parhaat päivänsä nähnyt ja nyt näenkin sieluni silmin, kuinka tuo vaaleanpunainen viltti voisi sopia sohvan käsinojalle täydellisesti. Tahdon kotiimmekin ehdottomasti pieninä annoksina vaaleanpunaista piristämään sisustusta. Nyt tuntuu, että värit ovat kadonneet kodistamme ja jotain sille asialle olisi tehtävä pian. Kotimme sisustus huutaa väriä ja raikkautta.

Ehkä huhtikuussa kirjoitan synttäritoiveeni miehelle ylös. Vink vink! Harmi, ettei hän kovinkaan usein vieraile blogissani. Tuo säilytyskori olisi myös ihana esimerkiksi lastenhuoneen sisustukseen; vanhemmat varmasti tietävät, ettei lastenhuoneissa voi olla liikaa koreja ja erilaisia säilytysratkaisuja.

Lue myös:

UNELMISTA TOTTA

unelmista totta

unelmista tottaOlen viimein alkanut keskittyä myös hieman enemmän itseeni lapsiperheen arjen keskellä. En ehkä fyysisesti, eli esimerkiksi oma saliharrastus on vielä jonkin aikaa poissa kuvioista, mutta olen alkanut enemmän kiinnittää huomiota siihen, mitä minä haluan.

Olen toteuttanut monta unelmaa ja haavetta 27 ikävuoteen mennessä; minulla on kaksi ihanaa lasta, joita halaan ja pussaan joka ikinen päivä sekä kerron heille kuinka paljon heitä oikeasti rakastankaan. Oma perhe on varmasti suurimpia haaveita joita minulla on ollut ja mieheni kanssa ollaankin sitä mieltä, että perheemme osalta näin on juuri hyvä.

Olen lukenut Unelma hommissa kirjan, josta sain paljon inspiraatiota siihen, mitä itse tahtoisin tulevaisuudessa tehdä – en voi kuin suositella teille kaikille unelma hommiensa etsijöille tuota kirjaa. Olen siis koulutukseltani sisustus- ja vaatetusalan stylisti, joten visuaalisuuden parissa tahdon työskennellä. Ennen lapsia olin kaupanalalla, joka ei vastaa yhtään koulutustaustaani, eikä intohimoani – en nauttinut tuosta työstä juuri yhtään. Onneksi mukavat asiakkaat ja työkaverit paransivat työpäiviä. Nyt en haluaisikaan enää palata tähän maailmaan, vaan etsiä jotain mistä minä oikeasti pidän – ei vaan mitä minä rakastan.

Olen perustanut oman toiminimen muutama vuosi sitten, mutta muutamaa keikkaa lukuunottamatta en ole omaan piikkiin töitä paljoakaa tehnyt. Tahtoisin kovasti yrittäjäksi, vaikka tiedän ettei tuo tie varmasti se helpoin ole, mutta uskon sen antavan minulle eniten.

Onneksi voi pienempiäkin haaveita toteuttaa – hankin viimein uuden järjestelmäkameran, jolla laatu on parempaa kuin edellisellä 7 vuotta vanhalla kamerallani. Tätä ostosta en ole katunut ollenkaan ja uskon tämänkin vievän minua oikeaan suuntaan –visuaalisuutta kohti. En välttämättä ala valokuvaajaksi, mutta uskon sen tuovan minulle uusia näkökulmia ja lisää osaamista esimerkiksi stailauksen parissa; kaikessa kun voi aina vaan kehittyä ja kasvaa.

Tällä hetkellä haaveilen kovasti omasta verkkokaupasta lastentarvikkeiden ja -vaatteiden parissa. En tiedä löydänkö itseäni koskaan tämän yhtälön parista, mutta se on vahvasti tämän hetkinen intohimon kohde. Unelmoin, jotta voin saavuttaa asioita. Haaveilen ja visioin, jotta ne joskus löytyisivät nenäni edestä. Huomaan sanovani asioita ääneen ja löytäväni itseni juuri sieltä minne kuulunkin.

Joskus haaveet pelottavat, mutta ne pelot on kohdattava, jotta jotain uutta ja jännittävää voi saavuttaa. En ole nyt rohkeimmillani, mutta kuljen avoimin mielin kohti uusia haasteita.

Lue myös mistä löysin kuvissa esiintyvän kirjaintaulun.

 

The Birth Poster

ristiäislahja

ristiäislahja

ristiäislahja

Meidän ristiäislahjaksi tilaamamme The Birth Poster ei aivan ehtinyt ristiäisiin, koska en tajunnut tilata kehystä samaan aikaan kuin itse lahjaa – en tiedä mikä ihmeen aivopieru minulle tässä kohtaa kävi – nyt lahja kuitenkin komeilee tytön huoneessa. Toivon, että vielä joskus löytyy sellainen budjettirako, josta raaskin tuon hankkia myös hänelle.

Tilasin siis meille tuon ihanan The Birth Poster:n, jonka tyylin saa valita muutamasta eri vaihtoehdosta. Lisäksi tauluun kirjataan syntymäaika, mitat sekä nimi; laitoin meillä koko nimen, mutta pelkkä etunimikin voisi olla oikein hyvä vaihtoehto.

Kehyksiä etsin pitkään, enkä löytänyt kaupoista sopivan sävyisiä puukehyksiä, joten klikkailin itseni Desenio:n sivuille ja sieltä löytyikin juuri oikean kokoiset ja sävyiset kehykset. Tällä kertaa olin kaukaa viisas ja tilasin myös esikoisen julistetta varten samanlaisen kehyksen. Minun tuurillani samaa kehystä ei enää olisi saanut, kun olisin tilannut esikoiselle The Birth Poster:n.

Nyt siis tuo ihana ristiäislahja komeilee paraati paikalla lastenhuoneessa, mutta se päätyy varmasti seinälle, kunhan saa siskonsa julisteen seuraksi. Julisteet sopisivat minusta vaikka olohuoneeseenkin, mutta lastenhuone on ainoa paikka, jossa on sopivasti tilaa noin suurille julisteille.

Oletteko tilanneet vastaavanlaisia julisteita lapsillenne?

Lue myös aiemmat ristiäisiin liittyvät postaukset:

SUNNUNTAIN OSTOSVINKKI: 12 EURON KIRJAINTAULU

jysk kirjaintaulu

 

Ajattelin vielä vinkata teille edullisesta kirjaintaulusta, joka löytyy vielä useimmista Jyskin myymälöistä. Kirjaintaulu on myynnissa alennettuun hintaan 28.02.2018 asti, mutta hinta ilman alennustakin on vain 17 euroa, joten kalliista tuotteesta ei ole kyse. Monissa sisustusliikkeissä hinta pyörii siinä 50 euron hujakoilla, joten nyt on mahdollista saada erittäin halvalla tämä vuosia hittilistoilla keikkunut tuote.

Meille kirjaintaulu tulee kotiutumaan lasten tädin kautta. Aion hyödyntää kirjaintaulua muutenkin kuin vain sisustuksessa; lasten syntymäpäiville menut ja onnitteluviestit voi kirjoittaa tähän sekä Neon kuukausittaisiin kuviin rekvisiitaksi.

Myös Flying Tiger Copenhagenissa tuli vastaavanlainen tuote 10 eurolla, mutta siinä oli puiset kehykset – tosi kaunis yksilö sekin, eikä hinnalla pilattu. Jos olet tätä tuotetta himoinnut kauan, mutta et ole vielä raaskinut sitä ostaa, niin kiirehdi – monen liikkeen saldot näyttivät jo nollaa!

Tutustu myös edellisiin postauksiini:

Postauksen kuva: Jysk.fi

 

VIHERSEINÄ

peikonlehti sisustuksessa

amppeli arabia ruukku

fleimio sivupöytä

arabia ruukku

Kasvit tuntuivat vaativan talven pimeimmän kauden jälkeen aimo annoksen valoa, jota nyt tulviikin ikkunoista pakkaskelien ja mahtavan auringonpaisteen takia. Siirsin senkin viime kesäiselle paikalleen, jossa se saa ylleen paljon erilaisia kasveja – näky muistuttaa aivan viherseinää.

Kaipaan bohomaista viidakkoa olohuoneeseen. Oikeastaan sisäilma ei varmaan koskaan voisi olla tarpeeksi raikasta, joten tutustuinkin hieman aiheeseen viherkasvien sisäilmaa puhdistavista vaikutuksista täältä ja täältä,joiden mukaan meiltä löytyykin jo hieman näitä puhdistavampia kasveja, mutta voisiko niistä koskaan olla liikaa?

Meille varmasti joskus kotiutuu joku hieman kookkaampi palmukasvi sekä visuaalisuuden nälässä kaipaisin pieniä kaktuksia joukon hyllynreunalle.

Onko teillä kyltymätön viherkasvien nälkä vai saako ne aikaan henkistä päänsärkyä?

Lue myös:

KUIVIEN KÄSIEN HOITO – PARAS KÄSIVOIDE

paras käsirasva

paras käsivoide

paras käsivoide

Minusta on aina kiva lukea muiden ihmisten luottotuotteista ja bongailla omaan kaappiin niitä tarpeellisia välineitä arkeen. Tämä talvi on ollut jollain tavalla erilainen kuin edeltäjänsä tai sitten vartalossani on tapahtunut esimerkiksi raskauden jälkeen jotakin kummaa; naamaa kiristää suihkun jälkeen, iho kutisee ja käsien iho tuntuu melkein rapisevan pois. Kuivien käsien hoito on ollut erittäin ajankohtaisena aiheena omassa arjessani.

Paras käsivoide minusta on tämä Body Shopin hamppukäsivoide. Käteni joutuvat pienten lasten takia koko ajan tekemisiin veden kanssa, joten olosuhteet ovat olleet aika armottomat. Olen jo kymmenen vuotta luottanut tähän käsirasvaan, silloin kun perusrasvaus ei enää riitä. Mikään muu kokeilemani rasva ei ole auttanut näin tehokkaasti kuivien käsien hoitoon.

Nyt olen kuitenkin viime vuosien ajan kaivannut luonnollisempia ratkaisuja, joten koitan löytää luonnonkosmetiikan parista yhtä hyvän tuotteen, joka kosteuttaa mutta on samalla myös hellävarainen. Olen joskus reagoinut vahvasti johonkin käsirasvaan, joten en ole uskaltanut tätä ennen etsiä uutta. Jos tiedät jonkin ihanan tuotteen, niin ehdottomasti saa vinkata siitä kommenttikentän puolella. <3

Tutustu myös muihin postauksiini:

NETFLIX SARJAT

netflix suomi

netflix suomi

netflix suomi

netflix suomi

netflix suomi

Olen aina rakastanut elokuvia ja sarjoja. Se taisi olla yksi isoista yhteisistä kiinnostuksen kohteistamme mieheni kanssa. Nyt vain ehdimme katsomaan yhdessä niin paljon vähemmän elokuvia kuin ennen, mutta onneksi kotisohvaltakin on aika hyvät valikoimat elokuvia ja sarjoja ajatellen. Luettelenkin seuraavaksi omat suosikki Netflix sarjat – näitä mieheni ei olisi varmastikaan suostunut kanssani katsomaan!

The Crown

En olisi voinut kuvitella, että sarja Ison-Britannian kruunuperheestä voisi olla kiinnostava. No enpä tiennyt paljoakaan heistä ennen kyseistä sarjaa. Heidän elämänsä on ollut aikamoista ihmissuhde koukeroa. Suosittelen sarjaa myös niille, jotka eivät ole kiinnostuneet kyseisestä maasta, heidän kuninkaallisistaan tai sen historiasta, mutta ihmissuhteet kiinnostavat – kyseinen sarja saattaa silti upota sinuun.

The Choice

Kaipaatko romanttista elokuvaa, mutta hieman ennalta arvattava juoni ei haittaa? Välillä itse haluan sarjan, jossa ei tarvitse miettiä suuria juonikuvioita tai pelätä nurkan takana vaanivaa vaaraa. On tässäkin elokuvassa jotain yllättävää, mutta aika perinteisen romanttisen elokuvan kaavalla mennään. Naapurit vihaavat toisiaan, mutta niinhän se vihakin muuttuu lopulta rakkaudeksi. Molemmilla on jo parisuhteet, mutta vetovoima on vastustamaton. Rakkautta, solmuja ja vaaleanpunaisia unelmia – siitä on ihanat leffaillat tehty.

Kaiken kattava kauneus

Elokuva, jossa näyttelee Will Smith, ei voi olla huono. Tai no ainakin Will voi elokuvan tasoa nostaa roimasti, vaikka juoni olisikin kökkö. Tässä elokuvassa juoni on onnistunut. Menestynyt yrittäjä menettää jotain niin suurta henkilökohtaisessa elämässään, ettei siitä tunnu olevan enää paluuta tavalliseen arkeen. Mies kirjottaa kirjeitä Rakkaudelle, Ajalle ja Kuolemalle – hän alkaakin saamaan vastauksia kysymyksiinsä. Minusta elokuva oli koskettava ja osasi yllättää ihanalla tavalla. Tämän voisin katsoa ehdottomasti uudelleenkin.

Kerro sinun viime aikaiset Netflix sarjat tai elokuvat, joita olet katsonut – vinkit ovat aina tervetulleita.

Lue myös: