VIHERSEINÄ

peikonlehti sisustuksessa

amppeli arabia ruukku

fleimio sivupöytä

arabia ruukku

Kasvit tuntuivat vaativan talven pimeimmän kauden jälkeen aimo annoksen valoa, jota nyt tulviikin ikkunoista pakkaskelien ja mahtavan auringonpaisteen takia. Siirsin senkin viime kesäiselle paikalleen, jossa se saa ylleen paljon erilaisia kasveja – näky muistuttaa aivan viherseinää.

Kaipaan bohomaista viidakkoa olohuoneeseen. Oikeastaan sisäilma ei varmaan koskaan voisi olla tarpeeksi raikasta, joten tutustuinkin hieman aiheeseen viherkasvien sisäilmaa puhdistavista vaikutuksista täältä ja täältä,joiden mukaan meiltä löytyykin jo hieman näitä puhdistavampia kasveja, mutta voisiko niistä koskaan olla liikaa?

Meille varmasti joskus kotiutuu joku hieman kookkaampi palmukasvi sekä visuaalisuuden nälässä kaipaisin pieniä kaktuksia joukon hyllynreunalle.

Onko teillä kyltymätön viherkasvien nälkä vai saako ne aikaan henkistä päänsärkyä?

Lue myös:

KUIVIEN KÄSIEN HOITO – PARAS KÄSIVOIDE

paras käsirasva

paras käsivoide

paras käsivoide

Minusta on aina kiva lukea muiden ihmisten luottotuotteista ja bongailla omaan kaappiin niitä tarpeellisia välineitä arkeen. Tämä talvi on ollut jollain tavalla erilainen kuin edeltäjänsä tai sitten vartalossani on tapahtunut esimerkiksi raskauden jälkeen jotakin kummaa; naamaa kiristää suihkun jälkeen, iho kutisee ja käsien iho tuntuu melkein rapisevan pois. Kuivien käsien hoito on ollut erittäin ajankohtaisena aiheena omassa arjessani.

Paras käsivoide minusta on tämä Body Shopin hamppukäsivoide. Käteni joutuvat pienten lasten takia koko ajan tekemisiin veden kanssa, joten olosuhteet ovat olleet aika armottomat. Olen jo kymmenen vuotta luottanut tähän käsirasvaan, silloin kun perusrasvaus ei enää riitä. Mikään muu kokeilemani rasva ei ole auttanut näin tehokkaasti kuivien käsien hoitoon.

Nyt olen kuitenkin viime vuosien ajan kaivannut luonnollisempia ratkaisuja, joten koitan löytää luonnonkosmetiikan parista yhtä hyvän tuotteen, joka kosteuttaa mutta on samalla myös hellävarainen. Olen joskus reagoinut vahvasti johonkin käsirasvaan, joten en ole uskaltanut tätä ennen etsiä uutta. Jos tiedät jonkin ihanan tuotteen, niin ehdottomasti saa vinkata siitä kommenttikentän puolella. <3

Tutustu myös muihin postauksiini:

NETFLIX SARJAT

netflix suomi

netflix suomi

netflix suomi

netflix suomi

netflix suomi

Olen aina rakastanut elokuvia ja sarjoja. Se taisi olla yksi isoista yhteisistä kiinnostuksen kohteistamme mieheni kanssa. Nyt vain ehdimme katsomaan yhdessä niin paljon vähemmän elokuvia kuin ennen, mutta onneksi kotisohvaltakin on aika hyvät valikoimat elokuvia ja sarjoja ajatellen. Luettelenkin seuraavaksi omat suosikki Netflix sarjat – näitä mieheni ei olisi varmastikaan suostunut kanssani katsomaan!

The Crown

En olisi voinut kuvitella, että sarja Ison-Britannian kruunuperheestä voisi olla kiinnostava. No enpä tiennyt paljoakaan heistä ennen kyseistä sarjaa. Heidän elämänsä on ollut aikamoista ihmissuhde koukeroa. Suosittelen sarjaa myös niille, jotka eivät ole kiinnostuneet kyseisestä maasta, heidän kuninkaallisistaan tai sen historiasta, mutta ihmissuhteet kiinnostavat – kyseinen sarja saattaa silti upota sinuun.

The Choice

Kaipaatko romanttista elokuvaa, mutta hieman ennalta arvattava juoni ei haittaa? Välillä itse haluan sarjan, jossa ei tarvitse miettiä suuria juonikuvioita tai pelätä nurkan takana vaanivaa vaaraa. On tässäkin elokuvassa jotain yllättävää, mutta aika perinteisen romanttisen elokuvan kaavalla mennään. Naapurit vihaavat toisiaan, mutta niinhän se vihakin muuttuu lopulta rakkaudeksi. Molemmilla on jo parisuhteet, mutta vetovoima on vastustamaton. Rakkautta, solmuja ja vaaleanpunaisia unelmia – siitä on ihanat leffaillat tehty.

Kaiken kattava kauneus

Elokuva, jossa näyttelee Will Smith, ei voi olla huono. Tai no ainakin Will voi elokuvan tasoa nostaa roimasti, vaikka juoni olisikin kökkö. Tässä elokuvassa juoni on onnistunut. Menestynyt yrittäjä menettää jotain niin suurta henkilökohtaisessa elämässään, ettei siitä tunnu olevan enää paluuta tavalliseen arkeen. Mies kirjottaa kirjeitä Rakkaudelle, Ajalle ja Kuolemalle – hän alkaakin saamaan vastauksia kysymyksiinsä. Minusta elokuva oli koskettava ja osasi yllättää ihanalla tavalla. Tämän voisin katsoa ehdottomasti uudelleenkin.

Kerro sinun viime aikaiset Netflix sarjat tai elokuvat, joita olet katsonut – vinkit ovat aina tervetulleita.

Lue myös:

KEITTIÖREMONTTI KOKEMUKSIA

Me tehtiin keittiöremontti noin kaksi vuotta sitten, joten nyt on aika kertoa meidän kokemuksia ja fiiliksiä toimivuuden ja koko uuden keittiön suhteen. Meillä taisi olla ennen remonttia talossa alkuperäinen keittiö 80- ja 90- luvun taitteesta. Kaapit olivat kellastuneet, joiden vetimiä oli kuitenkin päivitetty, mutta tilanne ei mielestäni ollut parantunut tuolla keinolla yhtään. Tilasta poistettiin saareke, joten keittiö aukeni vielä enemmän meidän olohuoneeseen – näky ei siis hivellyt silmiä kun istuskelit olohuoneen sohvalla. Onneksi saimme siihen muutoksen kaksi vuotta sitten.

Keittiöremontti on parasta mitä tälle talolle on tapahtunut meidän aikanamme – koko ilme modernisoitui ja raikastui paljon. Olemme myös aina ajatelleet, ettei tämä ole meidän loppuelämän koti, joten remontoimme keittiön jotta se miellyttäisi meitä, mutta olisi kuitenkin aika neutraali myyntiä silmällä pitäen. Tämäkin ratkaisu oli mielestäni oikea, koska en ole ehtinyt kyllästymään keittiöön, koska kaikki siinä on ajatonta.

Nyt ajattelin listata vain selkeästi plussat ja miinukset, eli mitä tekisin toisin ja mikä oli nappi tässä keittiössä:

Plussat:

  • Ajattomat ja vetimettömät kaapinovet
  • Raikas yleisilme
  • Integroitu mikro
  • Tasossa oleva pistorasia
  • Suuret vetolaatikot, joihin mahtuu lautaset mataliin pinoihin > käyttömukavuus
  • Komposiittiallas

Miinukset:

  • Integroimattomat kodinkoneet > budjetti ei mahdollistanut tätä
  • Liesituuletin mallien rajallisuus / sopivuus meidän keittiöön > keittiön yläsokkeli koteloitiin. Yläkaapit olisivat muuten olleet hieman erilaiset malliltaan.

Kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen meidän keittiöremonttiin, enkä vaihtaisi siitä oikeastaan mitään valintojamme. Kaikki tämän hetkiset miinukset johtuivat budjetin rajallisuudesta tai muista meistä riippumattomista syistä. Teimme siis oikeastaan kaiken minkä voimme ja nyt tässä keittiössä on ihanaa tehdä ruokaa ja nauttia siitä yhdessä koko perheen voimin.

Lue myös aiemmat artikkelini keittiöstämme:

NELJÄN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

design by ilona vauvakortit

design by ilona vauvakortit

design by ilona vauvakortit

Ihan oikeasti! Neljä kuukautta tuli täyteen tänään ystävänpäivän kunniaksi. Meillä ei ollut mitään ihastuttavia ystävänpäiväsuunnitelmia, koska olen lasten kanssa kotona kolmestaan; silti iloa ja naurua on mahtunut paljon hänen sekä meidän päiväämme. Äiti on muistuttanut enemmän zombieta, mutta onneksi lapset nauravat meidän päivät vaaleanpunaisiksi kaiken harmauden keskellä.

Meidän neljän kuukauden ikäinen vauva on niin taitava sälli jo; kääntyilee ihan pokkana sekä jalat ja kädet viuhtovat kovaa vauhtia ja peppukin nousee ilmaan niin näyttävästi. Toivon, ettei hän ihan vielä keksisi miten pääsee eteenpäin, vaikka tiedän senkin päivän olevan aivan nurkan takana.

Vauva nukkuu kuten vauvoilla on tapana; huonosti ja heräilee liian paljon. Tämä ei ole tullut minulle yllätyksenä, mutta joskus hän saattaa nukkua jopa 3h putkeen – näin tapahtuu silloin kun itse olen vielä hereillä. No tiedän, että vuoden korvilla saan varmasti nukkua jo hieman enemmän, vaikkei kannatakaan toivoa liikoja. Toisen lapsen kohdalla kaikki on helpompaa, koska mikään ei yllätä vaan nämä vaiheet ovat jo melko tuttua kauraa. Teki mieli kirjoittaa ”tuttua kuraa” – haha.

Olemme olleet nyt kolme päivää ilman toisen aikuisen apua. Voisin sanoa, että vitsi kuinka helppoa, mutta en sano. Aika rankkaa ja joskus ajoitukset menevät nappiin, jolloin iltatoimet ei tunnu hankalilta suorittaa, mutta toisena iltana sainkin jo juosta kahden makuuhuoneen väliä.

Vielä emme ole päässeet käymään neuvolassa, mutta uskon kasvun jatkuvan yhtä vahvasti kuin ensimmäiset kolmekin kuukautta. Super iloinen poika, joka osaa vaatia huomiota ja on herkkä muutoksille. Siksi onkin tullut nyt enempi pysyttyä kotona, koska kaikki on vain näin helpompaa. Kerhot ja esikoisen harrastukset saavat riittää meidän menoiksi. Kotona onkin sitten ihana rauhoittua tai käydä kävelyllä, jolloin mini saa rauhassa nukkua.

Täytyy todeta, ettei minulla ole vauvakuumetta. Tiedättekö sellaista, mikä kaipaa koko ajan menneeseen. Hän oli ihastuttava ja söpö vastasyntynyt, mutta on nämä ajat jo niin paljon ihanampia – vauva nauraa paljon, juttelee siskolleen ja on mukana meidän arjessa aivan eri tavalla. Hän on myös neljässä kuukaudessa oppinut niin paljon uusia asioita, ettei takaisin ole muutenkaan paluuta. En kuitenkaan toivo, että tämä vuosi olisi jo ohi, mutta osaan nyt nauttia paremmin tästä hetkestä enkä kaipailla menneeseen tai varttua jo tulevaa.

Lue myös aikaisemmat artikkelini:

Hyvää ystävänpäivää kaikille! <3 Pus

YKSIN LASTEN KANSSA KOTONA

luonto

luonto

luonto

luonto

Aikalailla tasan vuosi sitten loppui minun yksinoloni lapsen kanssa, kun mies palasi tänne Kouvolaan töihin. Hän siis työskenteli esikoisen syntymästä asti toisella paikkakunnalla, mutta piti joka viikko pidennetyn viikonlopun perjantaista alkaen. Nyt aloitamme tämän arjen taas muutaman kuukauden ajaksi –luulen, että tämäkin keikka venähtää, kuten niillä on yleensä tapana.

Nyt erona on se, että lapsia onkin kaksi. Hieman jännitän sitä, kuinka tämän tulen jaksamaan, mutta ehkä se sujuu samalla tavalla kuin vuosi sitten. Eihän tässä muita vaihtoehtoja ole? Tiedän myös, että jossain joku äiti on yksin lasten kanssa koko ajan, joten minä pääsen tässä silti helpommalla. Tuleehan mies torstai-iltaisin jo kotiin.

Eniten jännitän iltoja, koska vauva käy 1h-1,5h aikaisemmin nukkumaan kuin esikoinen ja olen kiinni vauvan nukuttamisessa tovin. Tässä täytyy varmaankin turvautua Ryhmä Haun voimaan ja laittaa se pyörimään siksi aikaa, että vauva on unten mailla. Sitten onkin lelujen siivous, esikoisen iltapala ja hampaidenpesu kunnes pääsemme iltasadun pariin. Uskon, että pari ensimmäistä iltaa huokaisen helpotuksesta kun lapset ovat unessa ja saan edes tunnin verran itsekseni lukea kirjaa, päivittää blogia tai seurata televisiosta lempisarjaani.

Olen niitä ihmisiä, jotka jaksavat kun keksivät koko ajan ohjelmaa ja tekemistä – jos annan itseni niin sanotusti lössähtää, huomaan väsyväni samantien. Huomenna taidamme lähteä kerhoon, tiistaina voisi kyläillä, keskiviikkona onkin muskarin vuoro ja torstaina menen vauvan kanssa äitivauvaryhmän tapaamiseen, mikä tuntuu aivan omalta ajalta, vaikka vauva onkin mukana. Ehkä viikko menee nopeasti kun on paljon ohjelmaa ja huomaan lopulta pystyväni tähän. Katsotaan sitten ollaanko seuraavinakin viikkoina yhtä aktiivisia vai keksitäänkö kotona vain jotain spesiaalimpaa tekemistä.

Toivon, että kotimme ei ala muistuttaa kaatopaikkaa, lapset ovat edelleen säänmukaisesti puettuina kun lähdemme jonnekin sekä muistan itsekin pukea asiallisesti päälle – ei olisi ensimmäinen kerta kun lähen ulkoilemaan pitkikset jalassa. Ensi viikolla postailen meidän kaksi vuotta sitten remontoidusta keittiöstä sekä vauvan 4kk kuulumisista. Pysy kuulolla – aion varmasti palata myös siihen kuinka arkemme on lähtenyt sujumaan.

Lue myös aikaisemmin julkaisemani artikkelini:

KUINKA TEHDÄ KIRPPUTORILÖYTÖ?

vaneri valaisin

vaneri valaisin

marimekko kaivo verhot

arabia piilopaikka muki

riihimäenlasi tynnyri

lasten pöytäryhmä

Olen jo pitkään esitellyt kirpputorilta tekemiäni löytöjä ja usein hämmästelläänkin kuinka edullisesti löydän hyväkuntoisia kalusteita tai merkkituotteita kotiin ja lasten vaatekaappiin. Nyt aion jakaa teidän kanssanne muutaman tärpin kirpputorilla kiertelyä varten, eli kuinka tehdä kirpputorilöytö?

SILMÄT AUKI

Tämä on varmasti helpommin sanottu kuin tehty. Jos tuntuu hankalalta yrittää hahmottaa mitä täydet pöydät sisältävät, niin yleissilmäys pöydästä yleensä riittää. Siitä näkee onko pöydässä ylipäätänsä oman tyylistä tavaraa. Tämä vaatii kyllä harjoittelua. Seuraavaksi silmää voi alkaa harjoittamaan siihen, että nappaa sen yhden helmen sieltä kaikkien rojujen seasta.  Mieti myös samalla mitä etsit, minkälaiset kuosit sekä värit kiinnostavat. Näin voi helpommin tehdä niitä löytöjä vaaterekkien seasta tai täyteen tupatusta pöydästä. Pidä mielessä oma tyyli, jota etsit ja älä kiirehdi, vaan katso rauhassa. Itse tunnistan aika helposti lemppari merkkien kuosit tai laadukkaan lasitavaran markettitavaran seasta.

KIERTELE ERI KIRPPUTOREILLA

Kouvolan alueella tuntuu olevan vain yksi selkeästi muita parempi kirpputori, mutta kannattaa silti pitää mielessä, että hyvän kirpputorin määrittää myyjien tavarat eikä pelkkä kirpputorin liiketila. Keskustelupalstoilta ja muilta sivustoilta voi löytää vinkkejä hyvistä kirpputoreista. Myös kierrätyskeskukset ja lähetyskirpputorit ovat oivia paikkoja tehdä ”bongauksia”. Ihmiset vievät niihin paljon tavaraa, joiden alkuperästä ei ole välttämättä tietoa. Mummon ihanat astiastot luovutetaan myyntiin muualle, eikä välttämättä tiedetä sen oikeaa arvoa. Tämä mahdollistaa sen, että vielä nykypäivänäkin voi tehdä kunnon löytöjä – toisaalta ihmiset tuntuvat olevan niin hintatietoisia internetin takia. Mutta muista, että sinä päätät, mikä on hyvä löytö!

ETSITKÖ JOTAIN?

Arpaonneahan tässä tarvitaan, kun ollaan etsimässä jotain tiettyä esinettä tarpeeseen. Määritä siis etukäteen tarve, jolloin tätä on helpompi etsiä. Hinta, laatu, kunto ja ulkonäkö selviää vasta tutkiessa valikoimaa. Itse yleensä kierrän ilman päämäärää ja monesti löytyy ihania tavaroita, joille ei välttämättä ole tarvetta (sisustusesineet), mutta myös monesti löytyy niitä: ”Hei, nämähän me tarvitaan ensi talveksi!” Kirppareilta on hyvä etsiä näitä etukäteisjuttuja. Monesti voi olla liian myöhäistä löytää ensi viikoksi sopivaa sadeasua, mutta ensi talven tai kesän juttuja kannattaa pitää silmällä. Itseä ainakin helpottaa, kun suurin osa lapsen tavaroista on seuraavaksi talveksi jo hankittuna – ennakoi siis mahdollisia tarpeitasi.

TAVARAN KUNNON TARKISTAMINEN

Lasi ja keramiikka

Kulhot, kupit ja muut vastaavat on hyvä käydä läpi tarkasti. Löytyy niitä rehtejä myyjiä, jotka ovat kirjottaneet hintalappuun rehellisen kunnon, mutta myös niitä, jotka yrittävät nyhtää rahat mistä vain. Ole siis tarkkana! Lasiesineiden kohdalla on hyvä sormenpäällä pyöritellä kulhon suuaukko, jotta löydät pienimmätkin nirhaumat. Silmä ei näitä aina valitettavasti erota. Ja tarkasta myös, ettei tuotetta olla korjattu esimerkiksi liimaamalla.

Vaatteet

Vaatteiden kohdalla riski ei ole niin suuri, koska voihan hieman risaisenkin ostaa ja korjata, jos hinta on kohdillaan ja tuote laadukkaampaa materiaalia. Katso silti hyvässä valossa saumat (varsinkin kainalot), kankaan pinta (onko nukkaa?) ja materiaalitiedot. Villalle herkät tai tekokuitujen inhoajat voivat näin välttää ostamasta löytöä, joka käytössä paljastuu inhokiksi. Tässä ei auta olla kuin tarkkana.

Elektroniikka

Elektroniikkaa ja yleensäkin sähkölaitteita myydään myös paljon kirpputoreilla, mutta niiden kunnon tarkastaminen onkin astetta vaikeampaa. Usein on myyjä voinut kirjoittaa hintalappuun, että toimii tai vikaa siinä ja siinä toiminnossa, mutta silloin on vain luotettava toisen ihmisen sanaan. Itse olen ostanut paljon valaisimia, mutta näitähän on helppo kokeilla toimiviksi, kunhan löytää jostain sopivan pistorasian. Tai vaikkei toimisikaan, niin hyvä hinta ja johdon vaihto voivat olla tässä kohtaa se pelastava enkeli. Joten mieti, onko hinta niin edullinen, että riski kannattaa ottaa tai voitko pyytää myyjän yhteystietoja, jotta voisit hänen kanssaan sopia mahdollisesta palautuksesta.

MITÄ KIRPPUTOREILTA KANNATTAA ETSIÄ?

Vaatteet, kengät ja asusteet

Minä suosittelen pitämään silmät auki merkki- ja vintagevaatteiden, varsinkin suomalaisten valmistajien varalta. Näitä ei välttämättä kirpputorilta saa eurolla tai kahdella, mutta itse ostan enemmin niitä hieman hintavampia ja laadukkaampia vaatteita ja tekstiilejä. Ne kestävät varmasti useamman käyttäjän verrattuna markettivaatteisiin. Oma lempilöytöni on suomalaisen Talla:n valmistamat puukengät upealla hopeanvärisellä nahkaremmillä, joiden hinta oli 3e (ovh n.90e).

Keramiikka ja lasi

Myös vanhat astiat kannattaa laittaa ostoslistalle (Riihimäenlasi, Iittala, Arabia), joita ei enää valmisteta. Niiden muotoilussa on jotain, mitä ei nykypäivänä enää näe valmistettavan. Myös hauskat ja erikoiset ns. merkittömät astiat kannattaa laittaa korvan taakse. Näillä luot sisustukseen ja kattauksiin särmää, jota ei kaikilla mahdollisesti ole. Vanha keramiikka voi olla kirpputoreilla edullista, mutta sitäkin mielenkiintoisempaa kotona ja sisustuksen kodikkuuden luojana.

Huonekalut

Vanhat huonekalut on aina mahtava tärppi listalle. Nykyään valmistetaan paljon edullisia kalusteita pinnoitetusta lastulevystä, eikä aidosta ja jykevästä puusta. Suosi siis tukevia, vielä monta kymmentä vuotta kestäviä kalusteita. 50-luku ei tunnu kuolevan koskaan ja on ajaton sekä skandinaaviseen kotiin sopiva. Kestävää, ajatonta ja edullista! Ah, voiko parempaa olla! Itse olen löytänyt meille 50-luvun senkin ja vitriinin, eikä kummankaan hinta tainnut olla 50 euroa enempää.

Onko sinulla jakaa vinkkejä muille, joita ei artikkelistani löytynyt?

Lue myös vanhoista kirpputorilöydöistäni:

TYYLIKKÄÄT JA EDULLISET AURINKOLASIT LAPSILLE

tyylikkäät ja edulliset aurinkolasit vauvoille

tyylikkäät ja edulliset aurinkolasit vauvoille

tyylikkäät ja edulliset aurinkolasit vauvoille

tyylikkäät ja edulliset aurinkolasit vauvoille

tyylikkäät ja edulliset aurinkolasit vauvoille

Olen lastenvaatehullu, mutta sieltä hillitymmästä päästä – minun ei ole pakko saada kaikkia ihanuuksia, vaan monesti saatan kytätä alennusmyyntejä, eikä harmitus ole suuri, vaikka joku ihanuus jäisi saamatta. Kevät alkaa lähestyä ja auringonpaiste on lisääntynyt hurjasti; flunssaisena ihailtiin ikkunan läpi tuota kummajaista. Siitä muistinkin, että lasten aurinkolasit ovat päivitystä vailla – vielä kun löytäisi jostain lasten tyylikkäät aurinkolasit.

Meiltä löytyy niitä vauvojen aurinkolaseja nauhalla, joka kiristetään takaraivolle. Malli ei ole koskaan sopinut Lumin kasvoille, sillä aina lasit upposivat kasvoihin, vaikka hän ei kovin pyöreä lapsi olekaan. Eikä niille kapistuksille tyylipisteitä anneta.

Nyt löysinkin aivan ihastuttavat lasit, joita sai monessa eri mallissa sekä vauvasta vaariin. Harmikseni vain Suomesta oli näitä hankala saada haluttuina kokoina – hintakin suoraan valmistajalta oli paljon edullisempi. Kannatan usein suomalaista, mutta nyt tässä kohtaa oli valittava edullisempi hinta ja ilmaiset postit Ranskasta saakka. Tilaus tuli muutamassa päivässä.

Izipizi-aurinkolasit on pehmeää muovia, ei kuitenkaan yhtä taipuisat kuin julbot, mutta en usko näiden hajoavan heti käytössä. Vauvan ja pienten lasten koossa tulee ”turvalenkki”, joten ei lasit pääse tippumaan. Olin kuullut, että nuo lasit ovat pientä mitoitusta, joten otin meidän 4kk-vanhalle kooksi kids (12-36kk) ja esikoiselle junior (3v->). Molemmissa on hieman varaa, mutta melko maltillisesti – onpahan ainakin pidempi käyttöikä.

Malleja laseille oli monia ja värivaihtoehtoja sitäkin enemmän. Itse valitsin pyöreämmät kehysmallit molemmille sekä musta sopii kaiken kanssa, joten sekin oli aika helppo valinta. Ja jos nämä pysyvät ehjänä, niin sitten Neo saa siskonsa vanhat, eikä värin takia jää käyttämättä. Uskon, ettei näihin tule kyllästyttyä. Hintakin näissä on samaa luokkaa muiden lasten aurinkolasien kanssa, joita saa silmälasiliikkeistä ja pienten lasten mallit vielä halvempia, joten miksi ihmeessä en törmännyt näihin jo esikoisen aikana? Varmasti paljon mukavammat käyttääkin, kun ei uppoa silmäkuoppiin!

Isommalle meinasin hankkia vielä jonkin narun varoiksi, ettei temmeltäessä lennä hiekalle. Näitä varmasti löytyy jokaisesta silmälasiliikkeestä? Nyt on vain odotettava aurinkoa ja sännättävä heti ulos kokeilemaan uusia laseja.

Kiinnostaisiko teidän useamminkin lukea näistä lasten tyylikkäistä tarvikkeista ja vaatteista? Sekä saada vinkkejä ostopaikkoihin?

Lue myös aikaisempi artikkelini:

PÄREKORI SISUSTUKSESSA

pärekori verso design

pärekori verso design

pärekori verso design

Olen aina sanonut, että olen syntynyt väärään maahan, koska minun pitäisi olla Italiassa suurien pastakulhojen äärellä – sillä rakastan yli kaiken pastaa! Toisaalta Suomi on minulle se oikea maa, kun puhutaan designista. Rakastan suomalaista muotoilua ja skandinaavista tyyliä. Siksi myös kirpputoreilla sydämeni läpättää kuin ensi rakkauden kohdatessaan – mikä taitaa olla totta, joka kerta kun se löytää jotakin uutta ja kaunista. Tämän kertainen kirpputorilöytöni sai aikaan tämän sykähdyksen ja sydämeni taisi hätäpäissään jättää pari lyöntiä välistä. Verso Designin pärekori vei huomioni kaiken muun ”romppeen” keskellä Kouvolan Perhekirpputori Centtilän ihmeellisessä löytöjen maailmassa. Pärekori toimii oikeastaan jokaisessa sisustuksessa – oli tyyli mikä tahansa, vai mitä?

Pärekori rakkauteni ei ole mikään salaisuus, sillä olenhan keräillyt meille jo aika monta eri mallista koria kirpputoreilta. Pärekori toimii  vain niin hyvin sisustuksessa, koska niiden paikkaa ja sisältöä on helppo vaihtaa tarpeen mukaan. Huonompi kuntoisen korin maalaa lempivärillään tai tuunaa rikkoutuneiden kahvojen tilalle uudet nahasta.

Pärekori on erittäin monipuolinen säilytin sisustuksessa. Tämä uusin kirpputorilöytöni päätyi lastenhuoneeseen iltasatukirjoja varten. Mies nukuttaa nykyään esikoisen, joten he siellä lukevat iltasatuja keskenään, kun minä nukutan vauvaa. Monesti kirjat jäävät niille sijoilleen, kun iltasadun jälkeen valot sammuvat huoneessa ja taapero jää huoneeseen etsimään unta. Nyt kokeilen, jos tämä ratkaisu (pärekori plus ässäkoukku) saisi kirjat siirtymään koriin, eivätkä ne jäisi seilaamaan lattialle sängyn viereen. Muutenkin tuosta on helppo napata lempparikirja sekä välillä vaihtaa esillä olevia kirjoja. Pärekorin avulla voi lapsen ulottuville tuoda niitä kirjoja, jotka muuten saattaisivat jäädä muiden parempien opuksien jalkoihin.

Lue myös aiemmat artikkelini:

 

LAPSI-KORU ÄIDILLE

littlebit design

littlebit design

littlebit design

littlebit design

Vanhat lukijat varmaan tietävätkin jo, että olen ikäni asunut täällä Kouvolassa – enkä häpeile sitä ollenkaan. Olen syntynyt täällä, enkä usko heti lähteväni pois, koska on täällä vaan niin hyvä elää ja asua. Olen blogissani monesti puhunut kotimaisuuden ja varsinkin paikallisen osaamisen puolesta. Nyt ajattelin esitellä itselleni hankkimani lapsi-korun. Sori Littlebit design:n porukka, jos tämä nimitys ei ole sopiva, mutta minun koruni kohdalla se oli alkuperäinen ajatus.<3

Pidän Kalevalan joistakin koruista, mutta monet ovat silti liian klassisia tai vanhanaikaisia omaan makuuni, joten heidän malliston lapsi-koru äidille ei istunut oikein omaan tyyliini. Onneksi täältä aivan meidän kodin nurkilta löytyy ihastuttava Taideruukin alue, jossa mm. sijaitsee Littlebit design:n liiketila. Olen katsellut heidän korujaan pitkään, mutta en vain ollut keksinyt sitä ”minun tekstiäni”. Heiltä löytyy toki valmiita tekstejä ja paljon muitakin koruja, mutta tahdoin jotain aivan omaa.

 

”Klassisen kantaaottava sekä sopivan räiskähtelevä, jo kansainvälisestikin tunnetuksi tullut korukavalkadimme sai alkunsa vuonna 2014. Korujemme nykyinen entistä selkeämpi tyyli helpottaa niiden yhdistelemistä jokaisen kantajansa asuihin ja ajatuksiin. Kaikki korumme ovat uniikkeja kuten käyttäjänsäkin!”, Littlebit design-nettisivut.

 

Yhtenä iltana se loksahti. Puhuin eilisessäkin postauksessa tämän hetken koskettavimmasta kappaleesta, jonka nimestä nappasin kauniin sanan lasteni nimien lisäksi; ”Mestaripiirrokseni – Neo & Lumi”, sillä ovathan lapseni kauneinta mitä olen saanut aikaiseksi yhdessä mieheni kanssa, eikä teksti voisi olla yhtään parempi. Korusta tuli täydellinen ja olen kantanut sitä ylpeydellä joka päivä, paitsi ennen ristiäisiä jouduin hieman piilottelemaan sitä.

Littlebit designin korussa parasta on sen yksinkertainen olemus, joka sopii tyyliin kuin tyyliin ja arkeen sekä juhlaan. Olen saanut siihen jo hieman naarmuja aikaiseksi, mutta ajattelen elämänkin runnovan meitä ja joskus siitä vaan jää syviä jälkiä, mutta joskus ne pienimmät jäljet hioituvat ajastaan pois. Näin koru saa kulkea mukana ja elää elämää rinnallani – vai sittenkin kädessäni?

Minkälaisia lapsi-koruja teiltä muilta äideiltä löytyy? Olisi hauska nähdä näitä persoonallisempia ja jakaa vinkkejä näistä muillekin äideille. <3

Edit: Jos kaipaat korullesi huoltoa, niin Littlebit design huoltaa korusi uuteen uskoon. <3

Lue myös aikaisempi artikkelini paikallisesta osaajasta: