VÄHEMMÄN MUOVIA KEITTIÖÖN OSA 2.

Sivusin tätä aihetta jo vähemmän muovia keittiöön osa 1:ssä, mutta halusin tähänkin osa-alueeseen keskittyä yhden postauksen verran. Eli kuinka vähentää muovia keittiössä?

VÄHEMMÄN MUOVIA KEITTIÖÖN OSA 2.

Heitä vanhat ja kuluneet juomapullot pois! Et varmasti halua juomasi mukana yhtään lisää muovihiukkasia kehoosi. Itselläni oli vuosia sama treenijuomapullo ja pitkään kummastelin makua. Ihan oikeasti – aivan liian pitkään! Maku ei ollut hassu vaan aivan väärä. Muovipullo oli varmasti elänyt oman elämänsä ja päättänyt pikku hiljaa maatua juomaveden mukana ihmiskehoon.

Kun esikoinen syntyi, niin hänelle hankin lasipullon, koska en halunnut hänelle samaa makuelämystä. Matkoilla sama vesi voi olla pitkäänkin pullossa, joten varmasti veden maku muuttuu. Uskon myös muovinkin irtoavan joukkoon aivan huomaamatta. Meillä on siis Lifefactoryn tuttipulloja kolme kappaletta, jotka auttavat vähentämään muovia keittiössä. Näihin saa erikseen korkkeja sekä nokkakorkkeja, jotta pientenkin on helpompi juoda. 3-vuotias juo jo isostakin suuaukosta helposti.

Kun esikoinen sai pullonsa, niin tosiaan halusin heittää vanhan treenipullon pois ja hankkia itselle uuden. Sainkin sen kierrätettynä erittäin hyvässä kunnossa. Merkkikin on sama, eli Lifefactory. Pullot kulkevat meillä mukana lenkillä, kesäpäivän vietossa sekä lasten harrastuksissa. En voi kuin suositella tätä merkkiä.

Lasisia pulloja on ilmestynyt erittäin paljon markkinoille, mikä on erittäin hyvä asia. Paremman makuinen vesi on todellakin panostamisen arvoinen juttu. Viime viikolla kävi tuuri, kun lapsille löytyi yksi pullo kirpputorilta kahden euron hintaan , joten ei sitä aina tarvitse edes panostaa.

Meillä ei enää olla vuosiin käytetty muovipulloja eikä jatkossakaan käytetä. Jos jotain en vaihda, niin ne on nämä Lifefactoryn pullot. Kouvolassa näitä myy esimerkiksi Kauppakeskus Veturissa Ecorella-liike.

Lue myös aiemmat artikkelini:

VÄHEMMÄN MUOVIA KEITTIÖÖN

MERESTÄ KERÄTTY MUOVI PÄÄTYY UIMAPUKUIHIN JA BIKINEIHIN / HALLA HALLA

MITÄ KÄY BODYILLE KUN LAPSI OPPII KUIVAKSI?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *