MIKSI KIRPPUTOREILLA KANNATTAA KÄYDÄ?

smithy's jeans takki

smithy's jeans takki

smithy's jeans takki

smithy's jeans takki

smithy's jeans takki

Muistan kiertäneeni jo pienenä tyttönä äitini mukana kirpputoreilla. Kirpputorit eivät tuolloin olleet niin kovassa huudossa kuin nykyään, mutta tuolloin aarteiden löytäminen oli varmasti helpompaa kuin nykypäivänä – kiitos internetin ja siitä johtuvien hintojen nousujen. Miksi kirpputoreilla kuitenkin kannattaa käydä?

Kirpputorit mahdollistavat ainakin itselläni erilaisen elämäntyylin; kotiäitinä ei hirveästi juhlita, mutta kaikenlaisia hankintoja näiden vuosien aikana kuitenkin on joutunut tekemään. Lapsille löytyy laadukkaita vaatteita edullisemmin, joita tarvitaankin melkein koko ajan lisää. Sisustushankintoja ei ole pakko tehdä, mutta arvatkaa kuinka paljon tämmöinen visualisti muotoilija niistä ilahtuu. Opiskelijanakin oli ihanaa sisustaa kotia ja niin monta kertaa kirpputori mahdollisti senkin.

Parasta kirpputoreilla kuitenkin ovat ne löydöt, mitä ei vaan enää saa oikeasti yhtään mistään. Siis ei mistään!

Vuosikymmeniä sitten lopetetut astiasarjat, vanhat seinäryijyt, keräilijöiden lp-levyt, vanhat muotiaarteet. Se vanhojen aikojen havina katoaa mm. Konmarin myötä, kun vintit tyhjennetään liian kovalla kädellä – monesti olen todistanut, että tavarat vielä tyhjennetään roskikseen eikä kierrätykseen. Juhannuksena iloitsin aidosta 80-luvun farkkutakista minime:lle, joka myös rakastaa farkkua kaikessa muodossa. Köyhdyin 2,5 euroa, mutta vieläkin iloisemmaksi minut teki se, että joku oli säilyttänyt tuota kaikki nämä vuodet – mitä kaikkea tuo takki onkaan nähnyt.

Uskon, että vaikka voittaisin lotossa, niin en koskaan unohtaisi kirpputoreja aivan täysin, vaan kiertelisin niissä edelleen. Minulle se juttu ei enää edes ole halvat hinnat, vaan tuo on jo ihan harrastus. Tulen iloiseksi kun löydän vaivalla jotakin kauan haaveilemaani tai hinta on niin pieni tavaran arvoon ja saatavuuteen nähden, että pienet voitontanssit on tanssittava kirpputorin käytävällä.

Omiakin löytöjä iloisemmaksi tulen, jos löydän jotain mitä tiedän ystäväni etsineen pitkään. Monesti laitan viestiä ystäville ja vinkkaan sopivan kokoisista lastenvaatteista, leluista tai muista heille sopivista tavaroista.

Miksi kirpputoreilla kanttaa kierrellä? Tietenkin rahan, tavaran ja ystävien takia. Kaikkea ei saa edes rahalla, vaan ainoastaan pitkäjänteisellä etsinnällä.

Lue myös aiemmat postaukseni:

KUINKA TEHDÄ KIRPPUTORILÖYTÖ?

KIRPPUTORIHARAKAN LÖYDÖT / IHASTUTTAVA LASTEN KEINUTUOLI

KIRPPISLÖYTÖ / 50-LUVUN VALAISIN

50-LUVUN TV-TASO JA TELEVISIO SEINÄLLE

2 kommenttia “MIKSI KIRPPUTOREILLA KANNATTAA KÄYDÄ?

  1. Minunkaan ei tee nykyään enää (varsinkaan hoitovapaabudjetin aikaan) kierrellä kaupoissa, paljon mielummin käytän sen ajan kirppareiden koluamiseen. Ja usein jonkin tarpeen tullen tsekkaan ensin kirpputorit, sekä fyysiset että nettikirppikset, josko sen tarvekolon voisi täyttää käytetyllä tavaralla.

    1. Minulla sama periaate. Ensin pyrin löytämään kaiken käytettynä ennen kuin ostan uutena. Poikkeuksena lasten turvaistuimet🙈

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *