THE TRUE COST / KUKA MAKSAA PIKAMUODISTA?

Kun me kuluttajat emme joudu maksamaan suuria summia pikamuodista, niin kuka sen hinnan lopulta maksaa?

Suosittelen katsomaan Netflixistä dokumentin pikamuodin aiheuttamista vahingoista – dokumentti The True Cost avaa silmiä ja saa inhon nousemaan esiin. Dokumentti käy laajalti pikamuodin aiheuttamia vaikutuksia luontoon, työntekijöiden elin- ja työolosuhteisiin, pikamuodin ketjuliikkeisiin, suunnittelijoihin ja meihin kuluttajiin. Oikeastaan kenellekään vaikutukset eivät ole positiiviset paitsi tuottoa ja jättivoittoja tekeville pikamuotiketjuille.

Tämä dokumentti pitäisi jokaisen katsoa.

Voisi melkein sanoa velvollisuudeksi, jotta tietäisimme mitä pikamuotiketjujen vaatteita hamstraavat ihmiset saavat aikaan.

Eikä syynä tietenkään ole pelkästään me kuluttajat vaan suurin syy on ketjut jotka tekevät näitä halpoja tuotteita, mutta niitä tottakai tehdään niin kauan kuin on meitä kuluttajia, jotka ostamme niitä.

Tämä dokumentti kannattaa ehdottomasti katsoa, jotta voisimme alkaa miettiä enemmän kuluttamistamme ja sen seurauksia sekä syynätä euromme oikeisiin kohteisiin huonojen sijaan. Kirjoitin tästä aiheesta myös postauksen, jonka voit lukea täältä!

Olisi ihanaa kun me kaikki voisimme hyvin sekä me ihmiset että rakas maapallomme <3

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *