SEITSEMÄN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

Joka kerta tekisi mieli aloittaa nämä ”vauvan kuukausi-postaukset”, että aika menee kuin siivillä. Aina vaan tuntuu siltä, että vastahan minä kirjoittelin teille 6 kuuden ikäisen vauvan kuulumisia.

Nyt on jo kuitenkin 7 kuukauden ikäinen vauva, eikä kehitys näytä yhtään hidastuvan – hyvä niin tietenkin, mutta onhan tämä haikeaa kun vauva ei olekaan enää yhtään sylivauva vaan osaa jo itsekin niin paljon.

Nyt ollaan maisteltu ruokia noin kuukauden verran, enkä ole ainakaan vielä löytänyt kytköksiä meidän öihin. Voi olla, että hänellä on vain yleisesti ottaen herkkä vatsa eikä mitään allergioita ole. Toivoisin, että mahavaivat öisin hellittäisivät jo.

Hän on nyt kuukauden ajan osannut ryömiä ja konttaus – sekä karhukävelyasento ovat hyvin hallussa. Hän saattaa pienten laatikoiden päälle nousta pitäen polvet maassa ja joskus jopa näin jaloilla työntänyt vauhtia. Esikoinen osasi tässä vaiheessa kääntyä. Mutta he ovat yksilöitä ja ihanaa niin. On kiva seurata kuinka meistä on voinut syntyä kaksi niin erilaista mutta silti niin paljon toisiaan muistuttaa yksilöä.

Meillä on 7 kuukauden ikäisellä vauvalla neuvola, jota ei yleensä ole.

Ei oikein selvää syytä tälle ollut, mutta itse epäilen käynnin olevan enempi äidin neuvola kuin lapsen

Mies oli kuukausi sitten vielä reissuhommissa, joten minun jaksaminen kahden pienen lapsen ja miljoonan yöheräämisen kanssa saivat neuvolan tuntosarvet hörölleen. Tämä arvaus vain siksi, kun samaisen aiheen jälkeen hän halusikin kovasti varata meille ekstrakäynnin.

Neuvolan lisäkäynnit eivät minua haittaa ollenkaan. On kiva kertoa kuulumisia jollekin, ketä ainakin oikeasti kiinnostaa vauvan sekä minunkin vointini sekä nähdä miten pieni on taas kasvanut. Esikoinenkin viihtyy näillä käynneillä niin hyvin leikkien parissa, ettei nämä käynnit ole yhtään rasittavia. Ja onhan hyvä, että meitä vanhempia pidetään ns. silmällä, kun paljon surullisia uutisia ollut paljon otsikoissa koskien lapsiperheitä. Lupaan kuitenkin, että olen aivan kunnossa, vaikka joskus väsyttää ihan tolkuttomasti, mutta nyt on mieskin ollut jo useamman viikon kotona. <3

Mutta niin se arki vaan menee junan lailla eteenpäin ja joskus tuntuu, että itse jää aivan jalkoihin eikä meinaa pysyä vauhdissa mukana. Koko ajan arki helpottuu ja ovat he vain maailman kalleimpia aarteita. Pus.

Lue myös aiemmat vauva-aiheiset postaukset:

KUUDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

VIIDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

NELJÄN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

 

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

2 kommenttia “SEITSEMÄN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

    1. Ei ihan kaljupää enää, mutta on vaan niin blondi, ettei tukka näy mihinkään <3 hih, yritetään nauttia parhaamme mukaan. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *