MIKSI ÄITIENPÄIVÄÄ KUULUU VIETTÄÄ?

Minusta äitienpäivän ydin ei ole äidin hemmottelu tai se, että saa nukkua pitkään aamulla miehen ja lasten häärätessä keittiössä. Tottakai nämä ovat kivoja hemmotteluja ja kunnian osoituksia äidille, mutta ei se päivän ydin. Myönnän itsekin aina vihjailevani kukista tai siitä, että olisiko jotain spesiaalia syötävää tuona aamuna.

Itselle äitienpäivä on tärkeä siksi, että se herättelee minua ainakin siitä arjesta ja muistan miksi olen äiti ja mikä etuoikeus se onkaan. Saan olla niin kiitollinen siitä, että olen kahden ihanan lapsen äiti, eikä meidän arki ole kokenut suuria suruja tai menetyksiä.

Tänään olen miettinyt paljon niitä äitejä, ketkä ovat kokeneet menetyksiä, niitä jotka haluaisivat olla äitejä sekä niitä keiden elämä on jo muuta kuin lapsiperheen arkea ja sitä ”äitinä” oloa. Meitä on monenlaisia äitejä ja kaikki ovat varmasti yhtä hyviä ja tärkeitä lapsilleen.

Minäkin sain osani hemmottelusta, johon kuului aamiainen sänkyyn, lahjojen avaamista ja kakun syöntiä. Kuitenkin ihaninta oli auringosta ja ulkoilusta nauttiminen ihan vaan perheen kesken – hymyilytti ja se hetki tuntui täydelliseltä.

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille – olette supersankareita ihan jokainen!

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *