VÄHEMMÄN MUOVIA KEITTIÖÖN

LASINEN JUOMAPULLO

LASINEN JUOMAPULLO

Kun olen alkanut miettimään, kuinka paljon sitä muovia oikein kertyy ruuan ja lelujen mukana, on alkanut ahdistamaan. Meillä täyttyy viikossa monta pussillista muovia kierrätykseen. Anteeksi maapallo, etten ole kierrättänyt muovia kuin vasta vajaan kahden vuoden ajan. Nyt olen alkanut kiinnittämään huomiota muoviin – sitä on joka puolella. Konmarista kaikki sai alkunsa ja nyt haluan kiinnittää myös visuaalisuuden lisäksi siihen ekologiseen puoleen.

Tupperware-astiat ovat olleet huudossa jo vuosikymmeniä, mutta nyt varmasti alkaa heidän alastulonsa. Meilläkin on niitä purkkeja ja nyt kun niiden aikakausi alkaa tulla tiensä päähän, hankin mielelläni niiden tilalle uusia rasioita.

Anoppi osti lahjakortin paikalliseen sisustuskauppaantäältä liikkeestä saat varmasti hyvää asiakaspalvelua – ja heti innoissani aloin mehustelemaan mitä ihanaa voisin kotiin pitkästä aikaa hankkia. Nettikauppaa selatessani ihastuin erääseen mattoon, mutta paikan päällä ihastuin vielä kovempaa näihin kuvissakin näkyviin lasisiin eväsrasioihin.

Mikä onkaan kamalampaa kuin joutua lämmittämään eväät mikrossa muovisessa astiassa.

Aina kun ei ole mahdollisuutta ottaa lautasta tätä varten. Nyt loppui sekin ”muovien syöminen”, kun tilalle sain neljä L-kokoista lasirasiaa ja yhen M-koon rasian. Näissä on muovinen kansi, mutta nämä astiat sopivat ilman kantta oikeasti myös sinne mikroon, uuniin ja jopa pakastimeen. Ei enää tarvitse pelätä, että astiasta irtoaa myrkkyjä lapsen tai sinun eväisiin. Kansi on tosiaan muovia, mutta uskon näiden astioiden olevan paljon pitkäikäisempiä kuin Tupperwaren.

Kuvissa vilahtelee myös lasipullo. Esikoisen synnyttyä vaihdoin kauhuissani juomapullot näihin niin lapsille kuin itsellekin. Itse oikeasti jo maistoin sen muovin siitä vanhasta juomapullostani, YÖK – se oli tosiaan aika vanha pullo jo. Nyt nautitaan päivittäin raikkaasta vedestä. Esikoinen nimittäin juo aina ruokien välissäkin tuosta pullosta vettä – vinkkinä vaan, jos taaperon nesteytys on hankalaa, niin pullosta juominen on paljon hauskempaa puuhaa.

Vaikka vanhat muovirasiat alkavat olemaan siinä kunnossa, ettei niissä eväitä tai ylipäätänsä ruokaa säilytetä, niin ajattelin vielä käyttää niitä. Rasioissa voisi säilyttää vaikka ruuveja, pattereita tai mitä vain muuta pientä sälää – näin niiden rasioiden tie ei tule liian nopeasti tiensä päähän.

P.s Herkkusuun oli pakko saada pastellin väriset karkit rasiaan ja kuvattavaksi, mutta miksei näihin voisi jemmata herkkupäivän varalle karkkejakin. <3

Lue myös aiemmat artikkelini:

TYYLIKKÄÄT JA EDULLISET AURINKOLASIT LAPSILLE

VIHERSEINÄ

MITEN SAADAAN LENTOMATKA SUJUMAAN TAAPERON KANSSA MAHDOLLISIMMAN HELPOSTI?

2 kommenttia “VÄHEMMÄN MUOVIA KEITTIÖÖN

    1. Tuo isoin on n. 7dl. Pahoittelut kun vastaaminen kesti näin kauan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *