KUUDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

Hän on jo kuusi kuukautta vanha. Siis ihan oikeasti hän on kuuden kuukauden ikäinen vauva – uskomatonta! Tämä hieno ikä tuli eilen täyteen, enkä meinaa uskoa sitä vieläkään ihan todeksi. Kahden lapsen kanssa aika menee oikeasti valonnopeudella, eikä jarruja todellakaan ole käytettävissä – puoli vuotta ja hän on jo 1-vuotias taapero. En halua ajatella tuota ajankohtaa vielä vaan nauttia tästä niin paljon kuin mahdollista.

Kuusi kuukautta täysimetystä täynnä, mutta emme ole vielä mahavaivojen takia aloittaneet kiinteitä – odotamme ajanvaraustamme lääkäriin ja saisiko sitä kautta ensin selvyyttä jatkuviin yöllisiin mahavaivoihin sekä pahimpien oireiden, eli oksentamisen suhteen. Muutaman päivän päästä pääsemme yksityiselle lastenlääkärille, jolla kävimme refluksivaivoja selvittelemässä kun hän oli vastasyntynyt.

Onneksi itseltä löytyy sen verran hulluutta, että jollain ihmeellisillä supervoimilla sitä on jaksettu jo monta kuukautta näitä yöheräilyjä, mutta nyt kun kiinteitä pitäisi aloitella, niin olisi helpompaa, jos verikokeet esimerkiksi paljastaisivat näitä mahdollisia ruoka-aineita, jotka aiheuttavat meillä mahavaivoja. Olen nimittäin itseltäni karsinut monenlaista vatsavaivan ja oksentamisen aiheuttajaa, mutta keskitytään vielä kaikkeen ihanaan ja positiiviseen, mitä meidän pieni herra osaa jo.

Kuuden kuukauden ikäinen vauva osaa jo:

  • Nousta konttausasentoon
  • Konttausasennossa liikutellaan polvia jo eteenpäin, mutta käsistä puuttuu liikettä.
  • Hän osaa olla maailman onnellisin vauva, vaikka ei öisin nukukaan hyvin.
  • Isosiskon kanssa saa makeimmat naurut
  • Hän pyörii vauhdilla ympyrää lattialla
  • Kääntyy mahalleen ja selälleen
  • Osaa olla aikamoinen hurmuri ja flirttailija – pienet hymykuopat ja valloittava hymy saavat tutut ja tuntemattomatkin sekaisin
  • Hän osaa olla niin täydellinen, että meinaan haljeta

Lue myös aiemmat artikkelini:

VIIDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

ARVONTA / LIPUT LAPSIMESSUILLE

IHANA FINLAYSONIN KUOSI

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *