TAAPERO ALOITTI PÄIVÄKERHON

Aika menee niin nopeasti, etten meinaa mukana pysyä. Yhtäkkiä huomaan vieväni esikoistani seurakunnan kerhoon, joka kestää vain kaksi tuntia, mutta hän menee sinne yksin. Hän oli aivan yksin, ilman vanhempiaan kerhossa. Tuntuu niin käsittämättömältä, koska hän on ollut koko elämänsä ajan kotihoidossa, joten tämä oli suuri muutos arjessamme.

Kerhon alkaessa pieni käsi tarttui äitin sormeen ja puristi kovaa. Onneksi samaan aikaan aloitti myös hänen kaverinsa, joten oli helpompaa vaihtaa äitin käsi ystävän käteen ja kävellä yhdessä kohti uutta ja tuntematonta. Kerhon jälkeen huomasin hänen kasvaneen ainakin 10 senttimetriä tuon päiväkerhon aikana.

Olen niin iloinen, että tämä lapsentahtinen itsenäistyminen on mennyt niin hyvin, eikä minun ole tarvinnut viedä häntä aiemmin mihinkään ennen kuin hän oli siihen edes valmis. Ei ole tarvinnut äidin eikä taaperon itkeä eroa vaan olemme saaneet rauhassa etsiä sitä itsenäistymistä.

Taaperolla oli vauhtia niin hurjasti kun pääsi päiväkerhosta pois. Hän aloitti mielestäni tuon päiväkerhon juuri oikeaan aikaan, kun ikäviltä ja suuremmilta tunteilta vältyimme. Tosiaan samaan aikaan aloittavat ystävät auttoivat niin suuresti tässä muutoksen pyörteissä, ettei tulos välttämättä olisi ollut näin positiivinen ilman heitä.

Monesti sanotaan, että äidille nämä hoitoon viemiset ovat se pahempi paikka, mutta tiedän kokemuksesta, että ei ne aina helpolla lapsillakaan mene. Siksi onkin ihanaa, kun olemme saaneet mennä meidän omaan tahtiin. Epäilen, ettei kuopus saisi kokea tätä näin pitkälle kuin esikoinen, mutta toivon, ettei häntä tarvitsisi vauvavuoden aikana hoitoon laittaa. Enkä väitä, että kukaan olisi huonompi vanhempi, jos vie lapsensa pienenä hoitoon, mutta varmasti moni on siitä samaa mieltä, että on ihanaa saada olla niin kauan lasten kanssa kotona kuin siihen jokaisella on mahdollisuus ja halukkuutta.

Pieni suuri ihminen on ottanut askeleen kohti itsenäisempää elämää ja se on minusta niin hienoa. Ihanaa rakas lapseni, että olet juuri tuollainen kuin oletkin. <3

Lue myös aiemmat postaukseni:

RASKAUSVIIKKO 34 / YLIMÄÄRÄINEN ULTRA

KIRPPUTORIHARAKAN LÖYDÖT / IHASTUTTAVA LASTEN KEINUTUOLI

TAAPERON RUOKAVALIO / SOKERILLA VAI ILMAN?

Riikka / Kotoin - -
Posted in Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *