Puputeema lastenhuoneen sisustuksessa

pöytä ja tuolit, valaisin, kengät, juliste, pussilakanasetti, säilytyskori, tyyny ja matto.

Olen ihastellut vuosia puputeemaa niin sisustuksessa kuin asusteissakin. Minulta löytyykin neljät Minna Parikan pupu-kengät; en vain pääse yli niiden ihanuudesta. Teinhän vasta yhteistyönkin, jossa saimme vauvalle valloittavat puputossut ristiäisiin*. Nyt saan lasten myötä ihastella tätä teemaa hyvällä omallatunnolla, eikä tarvitse kellekään selitellä ”lapsellisuuksia”; tämä on yksi parhaimmista äitiyteen liittyvistä asioita, kun saa ilman tekosyitä ihastella asioita, jotka mielletään vain lapsille.

Tein kollaasin, joka sopisi lastenhuoneeseen puputeemaa mukaillen, vaikka mahtuihan mukaan yhdet kengätkin. Tyttäreni katsoi päivän ohjelmia tätä tehdessäni ja vauva nukkui, mutta silti esikoinen ehti ohjelmiltaan ihastella tätä kollaasia; kelpaisi kuulemma hänelle oikein mieluusti puput huoneeseen. ”Mitä minä näistä haluaisin?”, kuului hänen suustaan.

Äidin lempparit kollaasista tytön huoneeseen olisivat ehdottomasti tuo lelupussi, jossa näppärä kiristysnyöri. Meillä on lasten leluilla pari pussia, mutta niissä ei ole sulkemismahdollisuutta, joten pölyt pääsevät helpommin lelujen kimppuun. Myös tarjouksessa oleva pupulamppu on aika ihana; onneksi siinä on ihan virtajohto, jotta valaisin ei katoa pienten käsissä leikkeihin asti. Myös pöytä ja tuolit pupun korvineen on liian herkullinen kokonaisuus. 

Kaipaisin meidän tytön huoneeseen Tikkurilan ”pirtelösävyä” seinään, mutta innokasta maalaria ei ole vielä löytynyt. Tuo sävy on utuisen vaaleanpunainen, joka sopisi näiden pupujen kanssa oikein ihanasti. Alussa kaipasin niin paljon unisex maailmaa lastenhuoneen sisustuksessa, mutta huomaan olevani nykyään niin ihastunut vaaleanpunaiseen ja muuhun hempeään maailmaan, että väkisinkin haaveilen tyttömäisestä huoneesta, mutta kyllä se pikkuvelikin sopisi tuohon huoneeseen nukkumaan. Puputeema lastenhuoneessa sopii kaikille – sukupuolesta huolimatta.

Postauksessa mainitsemani aiempi postaus * RISTIÄISET OSA 1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *