VIIDEN KUUKAUDEN IKÄINEN VAUVA

vauva 2017

Minun piti julkaista tämä vauvan 5kk-postaus ajoissa keskiviikkona, mutta kuinkas kävikään. Arki tuntuu välillä niin kaaottiselta, ettei aika riitä mihinkään ylimääräiseen kivaan, kuten postailuun. Viikonloppuna esikoinen oli kovassa kuumeessa ja vauva reagoi voimakkaasti johonkin mitä söin – luultavasti soijaan. Sitten perus kotityöt vievät myös oman aikansa, joten ajan vähyys oli taattua. Eilenkin vauva valvoi niin myöhään, että meinasin jo itsekin nukahtaa, kun toisella oli niin paha olo syömisistäni. Epäilen jo, että joko on jotain allergiaa tai sitten hän on vain erittäin herkkä. Vauva-arki tuntuu välillä olevan yhtä lottoamista; mikä vauvalla on ja mikä sen aiheuttaa?

Mutta nyt kuitenkin pitäisi palata itse aiheeseen, eli siihen miten meidän pieni poikamme on kasvanut jo 5 kuukauden ikään. Tämä aika menee siivillä, mikä joskus tuntuu niin ihanalta, koska tiedän, ettei yövalvomiset jatku loputtomiin; toisaalta on niin haikeaa, koska en tahtoisi luopua pienestä vauvastani ihan vielä. Tunteiden sekamelskaa koko vauvavuosi.<3

5 kuukauden ikäinen vauva:

 • Hän on osannut jo kuukauden ajan kääntyä selältä mahalleen ja toiseen suuntaan
 • Osaa liikkua pieniä matkoja, mutta ei vielä ryömi
 • Nostelee painoaan käsien varaan ollessaan mahallaan
 • Hymyilee kaikille ihmisille, mutta äidille ja isosiskolleen eniten <3
 • On iloinen poika
 • Vaativa tyyppi, joka on vihdoin oppinut syömään muuallakin kuin kotona, mutta siinäkin on silti vielä pari muuttujaa mukana
 • Heräilee öisin liian monta kertaa
 • Tykkää leikkiä isosiskonsa leluilla ja seurailla muutenkin tämän touhuja
 • Nappailee jo aika taitavasti varpaistaan kiinni
 • On maailman suloisin vauva, ainakin äitinsä mielestä
 • Jaksaa valvoa joskus jopa 3 tuntia

Lue myös aiemmat postaukset aiheesta:

Riikka / Kotoin - -
Posted in Vauva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *