RISTIÄISET OSA 2 / RISTIÄISKAKKU JA KORISTEET

Ristiäiset pidettiin helppouden vuoksi kodin ulkopuolella. Syy tähän on tuo 2,5-vuotias taapero, joka sotkee minkä kerkeää, eikä koti olisi ollut juhlakunnossa ellen olisi koko ajan kulkenut perässä siivoamassa sotkuja. Tahdoin myös, ettei tarvitsisi 20 ihmisen tunkeutua meidän kotiin hikoilemaan ja juomaan kahviaan sylistänsä. Pidimme juhlat siis Kuusankosken kirkossa, jonka alakerrassa kahvittelimme.

KORISTEET RISTIÄISIIN:

Järjestimme tilassa neljä pöytää jonoksi, jotta ei syntyisi kuppikuntia vaan joisimme kahvit ja nauttisimme herkut kaikki saman pöydän ääressä – kerrankin kun tähän oli mahdollisuus. Pöytäliinoja olisi saanut vuokrattua, mutta aloin niiden kanssa pihistelemään. Löysinkin Jyskistä 2 euroa kappale kaitaliinoja, joita tarvitsin siis ainoastaan neljä; jokaiseen pöytään omansa. Tarjoilupöydissä oli sukulaisilta lainatut liinat.

Ristiäiskukat tilasin paikallisesta kukkakaupasta, eli Ruusupuu Kouvola:sta. Sieltä olen uskaltanut tilata kukat ilman inspiraatiokuvia ja aina olen saanut sitä mitä olen tilannut. Mielestäni jokaisessa pöydässä pitäisi olla kukat/somisteet tai tila tuntuisi tylsältä eikä yhtään juhlavalta. Päätin kuitenkin ratkaista tämän laittamalla isäni metsähommiin, eli hakemaan kasan männynhavuja. Niillä saatiin ihanaa talvista tunnelmaa, joka oli kantavana ajatuksena ristiäiskoristeita miettiessä. Kukkakaupasta pyysin myös muutaman vihreän oksan, jotka taittelin punaviinilasien sisään – näillä sai hieman korkeutta pöytäkoristeisiin, kun kimppuja oli vain yksi keskellä pöytää.

Oikeita kynttilöitä ei tilassa saanut polttaa, joten sekaan heitettiin kuusi kappaletta led-kynttilöitä, kaksi led-valonauhaa sekä hopeisia joulupalloja äitini kätköistä. Pöytien osalta kokonaisuus oli mielestäni hurmaava, eikä hinta kirpaissut lompakkoa hirmuisesti.

En ole tunnetusti kovin kummoinen kakuntekijä, joten tilasimme mintunvärisen ristiäiskakun Pinterestistä löytämieni inspiraatiokuvien avulla sekä pieniä jalanjälkipipareita täältä. Ristiäiskakku oli maistuva ja kaunis – lisäsin kakkukoristeeksi nimikyltin, jonka tilasin Etsystä. Olisin nimikyltin halunnut tilata Suomesta, mutta eräällä toimittajalla oli juuri loma ja toimitusajatkin 2 viikkoa, joten turvauduin sitten Etsyn ihmeelliseen maailmaan, josta löysin viimein mieluisan kyltin. Olin tuohon erittäin tyytyväinen ja melko nopeasti tuote oli postilaatikossamme.

Äitini kanssa kasasimme aamulla ristiäisiin koristeet ja ruuat valmiiksi, eikä onneksi suurempaa paniikkia kerennyt näiden kanssa syntymään. Voileipäkakut olivat äitini käsialaa, paitsi koristeet näihin tein pikaisesti vielä juhlapaikalla. Pieni eläinkakku oli munaton kakku, jonka tein myös jouluksi viime vuonna. Tähän taitoni riittivät – ensimmäinen sokerimassa meni kyllä roskiin parin sattumuksen kautta.

Esikoisen ristiäisistä jäi muutamia asioita hampaankoloon, mutta onneksi nämä olivat senkin edestä niin onnistuneet ja täydelliset. Ruuat maistuivat, tila oli kaunis, vauva niin suloinen ja reipas tapaus sekä koko perheemme niin onnellinen pienen Neon takia – kiitos kaikille, jotka auttoivat jollakin tavalla ristiäisten järjestämisessä. <3

Tästä alta löydät aikaisemmat ristiäisiin liittyvät postaukseni:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *