LASTEN JOULULAHJAT

Nyt on aika palata meidän lasten joululahjojen pariin. Oli ensimmäinen joulu, kun emme ostaneet mieheni kanssa toisillemme lahjoja. Molemmat hankkivat itselleen sen mitä tarvitsivat – minä uuden kamerani – eikä näin ollen tarvinnut stressata niistä. Taidamme jatkaa tätä uutta tapaa seuraavienkin joulujen kohdalla.

Lapsille tuli paljon ihania ja käytännöllisiä vaatteita, joita tarvitsee oikeastaan aina. On mukavaa saada varastoon seuraavia kokoja, jotta kun yhtäkkiä huomaa vanhojen housujen ja paitojen kutistuneen ei tarvitse lähteä pankkikortti vinkuen kauppaan. Lapset saivat joululahjaksi myös uudet ja ihanan pehmeät kylpytakit Luin Spamerkiltä – ainakin ensikosketus tuotteisiin oli super pehmeä ja toi arkeen luksuksen fiilistä.

Jos Lumilta kysytään lempparilahjaa, niin vastaus on sata prosenttisen varmasti vahtitorni ja Ryhmä Haun pennut kulkuneuvoineen. Ryhmä Hau jaksoi ihastuttaa koko aattoillan, eikä edes aikuiset saaneet koskea hänen aarteisiinsa – eikä villitys ole sammunut vieläkään. Hyvänä kakkosen tuli varmasti Stiga-rattikelkka, jolla pääsi kovaa niin tasaisella tiellä kuin vauhdikkaassa mäessäkin. Nyt on vain toivottava lisää lumisia kelejä, jotta pääsemme jatkamaan Stiga-rattikelkalla ajelua, kun lasten isä osti siihen hienot vilkkuvat valotkin, ettei tyttö katoa täysin pimeässä kelkkoineen. Mikään tuossa illassa ei voittanut lasten joululahjojen tuottamaa iloa ja hämmästystä.

Vauva sai paljon ruokailuun liittyvää välineistöä; ruokalapun, ruokailuvälineet sekä nokkamukin. Tuo 6 kuukauden ikä onkin vauvojen kanssa jännittävää aikaa, enkä malta odottaa meidän pienen sormiruokailijan ensimmäisiä makuja. Vaikka ei meillä ole asian kanssa kiire, mutta ihania etappeja on vauvavuosi aivan täynnä. Herra taitaa aloittaa makustelunsa tyylikkään mustavalkoisesti.

Muovisten Ryhmä Haun pentujen lisäksi leluihin mahtui onneksi myös puisia leluja. Lastenhuoneiden muovimäärä joskus kammottaa, joten kovasti yritän ujuttaa puisia leluja lasten joululahjojen joukkoon. Tällä kertaa vauva sai työkalusetin, joka on kovassa käytössä isosiskon käsittelyssä sekä puisen paloauton. Lelut odottavat varsinaista leikki-ikäistä lahjansaajaansa, mutta ei ollut järkeä toivoa / hankkia vauvaleluja, kun niitä meillä on ennestäänkin. Uskon myös pikkuveljen nopeasti vaihtavan hyppysiinsä ns. isompien leluja, koska niitä on saatavilla Lumin huoneessa.

Minkälaisia joululahjoja te saitte / ostitte lapsille? Onko teillä jonkinlaisia kriteerejä, joita mietitte kun ostatte lasten joululahjat? Meidän kantava teema taisi olla vähemmän tavaraa, mutta enemmän laatua ja ekologisia joululahjoja lapsille. Tottakai lasten toiveita, kuten Ryhmä Hauta ei voinut täysin unohtaa, mutta onneksi on vielä paljon asioita, joihin vanhemmatkin saavat vaikuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *