LUOVAA LIIKUNTAA LAPSELLE

Nykyaikana voi olla joskus vaikeaa antaa itsestään 100% lapselle, kun maailma tarjoaa elektroniikan välityksellä niin paljon informaatiota. Myönnän pitäväni liikaa yhteyttä ystävieni kanssa lasten ollessa hereillä sekä sosiaalinen media vie ajoittain päivistäni aivan liikaa aikaa – kävisin varmasti ainakin tunnin aikaisemmin nukkumaan, jos ei olisi pakko hukuttautua somen ihmeelliseen maailmaan. Instagramin kuvat tuovat visuaalisuuden nälkäiselle äidille juuri sopivasti inspiraatiota päiviin, vaikka parasta päivissäni ovat kuitenkin nuo lapset.

Vanhempia kovasti moititaankin tästä kännyköiden käytöstä lasten läsnä ollessa, mutta tähänkin minusta sopii, että kohtuus kaikessa – ei kenenkään tarvitse olla 100% läsnä 24 tunnin ajan vuorokaudesta, vaan kyllä vanhemmatkin voivat tehdä omia juttujaan kun lapset ovat hereillä. Kunhan muistaa kuunnella lasta ja olla tavoitettavissa. Itse koen välillä liiankin paljon huonoa omaatuntoa siitä, että tahtoisin tehdä muutakin kuin juoda leikkiteetä, tiedättekö? Onneksi 2-vuotias osaa jo hienosti leikkiä omiakin leikkejään ilman äitiä.

Lapset kuitenkin kaipaavat paljon aikuisen seuraa ja siksi onkin ihanaa kun voi tehdä joskus hieman spesiaalimpia juttuja yhdessä lapsen kanssa. Nyt meillä annetaankin aikaa joulupukin toimesta – liikuntaa lapselle ja lapsen kanssa. Joka torstai klo 17.00 aloitamme luovan liikunnan tunnit, jolloin annamme 100% oman keskittymisemme ja ajan lapsellemme.  Tottakai meillä muulloinkin tehdään yhdessä asioita ilman puhelimia, mutta tämmöiset tunnit takaavat katkeamattoman huomion lapsen kanssa, kun ei edes kotityöt häiritse meidän aikaamme.

Mies on käynyt taaperon kanssa viime syyskauden ajan myös vauvauinnissa, jossa olemme käyneet yhteensä jo 1,5 vuoden ajan. Kohta vauvan täyttäessä 3 kuukautta, liityn minä hänen kanssaan joukkoon. Nämä harrastukset piristävät kummasti arkea ja ilahduttavat selkeästi liikuntaa rakastavaa lastamme. Taaperosta kehittyi vauvauinnissa oikea vesipeto – varokaa vain!

Myös musiikkileikkikoulu on kuulunut viikottaiseen ohjelmaamme. Kotiäitinä en jaksaisi istua vain kotona, vaan oikeastaan on helpotus kun jokin harrastuksistamme alkaa. On mukavaa touhuta yhdessä – varsinkin jos äidin ei tarvitse koko ajan ideoida mitä tekisimme. Ohjattu toiminta sopii oikein hyvin väsyneelle äidille. Aika tuntuu harrastusten parissa liitävän yhdessä taaperon ja vauvan kanssa.

Nyt odotan siis innolla alkavaa luovaa liikuntaa lapsille-kurssia. Meidän mimmillä riittää energiaa ja taitoa liikuntaa kohtaan. Siksi onkin ihanaa, että joulupukki tiesi rakkautemme luovuutta ja liikuntaa kohtaan. Päästään yhdessä leikkimään, liikkumaan ja hulluttelemaan luovuuden rajoissa – onko rajoja siis edes olemassakaan? Osallistuimme samaiselle kurssille syyskaudella ja kuinka ihanaa olikaan kutitella varpaita sulilla tai sulkea silmät ja istua lumisateessa sisätiloissa. Taaperosta hauskinta taisi olla myös erilaiset temput – siellä opittu voltti pitää aina näyttää mummille ja vaarille, kun olemme heille menneet kylään.

Jos sinuakin kiinnostaa, niin vielä ehdit liittymään kurssille, jonka hinta on todella kohtuullinen – tämän kaltaiset yhteiset hauskat hetket ovat niin paljon arvokkaampia kuin raha voi koskaan olla! Joten jos olet Kouvolasta tai sen lähiseuduilta, niin kurvaa ihmeessä Fight Clubille, sillä kerrankin vain sinun läsnäolosi merkitsee. <3 Pistetään kännykät taskuun ja tehdään yhdessä arjesta ihanaa.

Tämä ei ole yhteistyö vaan puhdasta kiitollisuutta luovaa liikuntaa ja lahjanantajaa kohtaan.<3

2 kommenttia “LUOVAA LIIKUNTAA LAPSELLE

  1. Ihana tää sun uuden blogikodin ulkoasu! Meilläkin on kaksi vesopetoa, jos joskus tekee mieli uimaan kavereitten kanssa vauvauinnin ulkopuolelle ;D

    1. Hyvä tietää! Ihan vielä en näiden kanssa yksin uskalla lähteä sinne halliin, mutta nopeasti tuo vauva kasvaa ja lumikin ehkä alkaa tottelemaan, niin eiköhän ensi syksynä voisi ainakin kuvitella tämmöisen onnistuvan😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *