KEITTIÖREMONTTI YKSITYISKOHTAISEMMIN

Kirjoittelin aiemmin meidän valmistuneesta keittiöremontista täällä! Pyysin myös teitä lukijoita kertomaan, mistä remontin osa-alueista haluaisitte kuulla yksityiskohtaisemmin ja nyt perehdyn niihin tässä postauksessa.

keittiöremontti kokemuksia

Erään lukijan mielestä keittiö näytti keskeneräiseltä koneiden rosteripinnan takia, joten valotan tätä asiaa, miksi meillä ei ole valkoiset tai integroidut kodinkoneet. Ensimmäiseksi keittiön budjetti piti sovittaa tiettyjen rajojen sisään, mutta se vain paisui ja paisui tuon liesituulettimen myötä. Siihen ei käynyt mikä tahansa malli, vaan tietysti hinta oli siellä kipurajoilla kun sopiva tuli vastaan. Ulkonäöllisesti kivoja olisi saanut paljonkin halvemmalla, mutta ne eivät tietenkään meidän kotiin sopineet ominaisuuksiltaan. Ja samalla myös meidän koneellista ilmanvaihtoa piti muuttaa alkuperäisestä, jotta saisimme nykyaikaisemman mallin vanhan talotuulettimen sijaan. Tähän siis meni iso osa budjetista keittiön kokonaissummaan nähden. Ja integroitavat kodinkoneet tippuivat tämän budjettisyöpön liesituulettimen myötä. Liesituulettimen ollessa rosterinen, halusin kodinkoneiden olevan yhtenäisiä väritykseltään tämän kanssa. Tässä oli siis monta syytä, miksi päädyimme tähän vaihtoehtoon, eikä minua ainakaan kaduta yhtään. Tämä keittiö on ihana juuri näin.

Kodinkoneista löytyy vaikka minkälaisia toimintoja, mutta täytyy sanoa, ettei kaikkiin ole tullut vielä tutustuttua. Innolla odotan uunin likaantumista, jotta päästään kokeilemaan uunin omaa puhdistustoimintoa, pyrolyysia. Nythän tosiaan uuden uunin myötä vanhasta munakellosta saisi luopua, mutta en taida raaskia. On se niin kaunis kapine, ja toisaalta niin helppo.

keittiöremontti kokemuksia

Allas ja hana kiinnostivat myös erästä lukijaa, joten siihen perehdytään myös tässä postauksessa. Eli allas on musta komposiittiallas, joka tuli suoraan keittiöfirmalta, mutta heidän kauttaan ei saanut hanaa. Metsästin pitkään oikean tyylistä mustaa keittiöhanaa apk-liitännällä. Lopulta löysin kohtuuhintaisen hanan, koska monet vaatimukset täyttävät hanat pyörivät lähellä tonnia. Huh. Tämä nykyinen hana taisi tulla jostakin ylijäämävarastolta ja hinta oli posteineen kohtuulliset n. 300 euroa. Hana on livenä myös oikein ihastuttava ja sopii hyvin altaan kanssa yhteen, mutta hieman oli totuttelemista sen käytössä, niin hullulta kuin se kuulostaakin. Aina käänsin kuumalle, kun yritin laittaa hanaa kovemmalle, mutta pian tämäkin blondi oppi tuon! Haha. Allas on ollut näin lyhyellä käytöllä myös mieluinen. Enää tulppaa ei tarvitse kaivella tuolta pohjalta vaan siihenkin löytyy erikseen nappi, mikä avaa ja sulkee viemärin. Tuossa ei myös pahemmin näy lika tai jäljet. En enää yhtään kaipaa vanhaa allastamme tai saati mitää vanhasta keittiöstämme. Tämä on myös erittäin reilu, joten isompienkin astioiden tiskaaminen onnistuu vaivatta, jos vain tiskaaja on sillä tuulella.

keittiöremontti kokemuksia

Kaapit olivat mattavalkoiset, mutta taso ja tietenkin myös välitilan valkoinen lasi kiiltävät. Minusta se tuo kivaa vaihtelua ja valoa keittiöön. Varsinkin erittäin toimiva kombo silloin kun valot ovat päällä. Tykkään erilaisten materiaalien yhdistelystä muutenkin sisustuksessa, vaikka aluksi mietin tuota tasoa mattanakin. Kiiltävä myös minusta antaa tasona enemmän anteeksi kuin aivan matta. Taas ovissa minusta asia on aivan toistepäin.

keittiöremontti kokemuksia

Minulta kyseltiin myös, tuliko suunnitelmiin suuria muutoksia. Suurin kompastuskivi taisi olla tuo liesituuletin, josta jo alussa mainitsinkin. Muuten pähkäiltiin materiaalien, värien ja kaappien sisältöjen kanssa. Aivan tavallisia kuolevaisten mietteitä, kun suuria päätöksiä ollaan tekemässä. Myös pistorasiat mietityttivät, mutta lopulta päädyimme upottamaan ne tasoon. Niitä on tällä hetkellä yksi aivan keittiön nurkassa, mutta tarkoituksena olisi laittaa muutamat lisää. Noihin haluttiin panostaa, koska pistorasioiden ”poissaolo” lisäsi modernia ja selkeää fiilistä kokonaisilmeeseen. Ja tämä malli oli helpompi asennuksen kannalta kuin ne tasosta esiin nousevat, sillä ne vaativat taas asennustilaa kaapista kamalan paljon. Tässä mallissa ei tarvitse huomioida laatikostojen liikkumavaroja yms.

keittiöremontti kokemuksia

Ihanaa kun viimein tämä tila on saatu valmiiksi ja voi vain ihailla. Tosin vastapäinen seinä kaipaisi freesausta, mutta ehkä pieni tauko remppaamiseen olisi paikallaan! Nyt voisi sanoa, että enää olisi pieniä viilauksia vaille valmista tämän kodin remonttien osalta ennen uutta kierrosta vai olisiko kokonaan uuden kodin aika? Tuskinpa, mutta aina on kiva haaveilla ja miettiä seuraavia siirtoja! Aiheuttaako teillä muuten yhden tilan valmistuminen aina uuden remppakuumeen?

keittiöremontti kokemuksia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *