KEITTIÖREMONTTI

Nyt tulee tapahtumaan jotain, mitä ei ole koskaan tapahtunut blogin tai tämän uuden kodin aikana, eli keittiöstä tulee näkymään kuvia! On se meinaan niin hirveä, ettei sitä huvikseen ole halunnut kuvata. Tästä ei saa mitään inspiraatiota mihinkään, eikä mikään kaunis näytä enää kauniilta kellastuneessa keittiössä. Nyt kun keittiöremontti on vihdoin lyöty lukkoon ja keittiön purkaminen alkaa tänään, niin ajattelin vilauttaa teillekin tätä katastrofitilaa. Ehkä nyt ymmärrätte miksi se ei ole blogissa ennen vilahtanut?

vanha keittiö

Muutama karusellikaapin ovi on puhtaanvalkoisia (miksi?), kun muut ihanan raikkaan kellertäviä. Täytyy sanoa, että ennen kuin katto maalattiin valkoiseksi, oli keittiö melkeinpä siedettävä. Nyt kun kaikki ympärillä on niin vaaleaa tai valkoista, näyttää keittiökin entistä keltaisemmalta. Mutta onpa tämän jälkeen ihana saada kaunis, mutta ennen kaikkea toimiva keittiö! Nurkkakaappi sai kosteutta joskus viime kesänä ja on ollut romahtamaisillaan siitä asti. Kattiloiden ja muiden isompien astioiden ottaminen sieltä on aiheuttanut aina mustia pilviä pään ylle. Uuni ei ole enää tehokas ja keittotasokin kestää melkoisen tovin ennen kuin vesi kiehuu kattilassa. Jääkaappia jään hieman kaipaamaan, sillä uudessa ei ole jääpalakonetta eikä tuota kätevää pientä luukkua, josta voi helposti ja energiatehokkaasti napata vaikkapa kylmän juoman itselleen.

vanha keittiö

Kaikki kodinkoneet tulevat siis vaihtumaan uusiin ja hieman tulee keittiön rakenne muuttumaan uuden myötä. Tuo meidän liesituuletin on vain hiuksia halkova remontin puolesta, joten sen takia pitää kikkailla monta ulkonäöllistä sekä teknillistä asiaa.

vanha keittiö

Meille tulee vetimettömät ovet. Korkeakiiltoa halusi mies, mutta sain hänet vakuutettua, että se on jo hieman ohimenevä trendi ja valkoiset mattaovet ovat enemmän ajattomammat. Mikro on sijoitettuna samaan paikkaan kuin nytkin, mutta erona vanhaan ratkaisuun on se, että mikro on integroitu. Tuo liian suuri aukko ja mikro siinä ei ole kyllä tätä päivää nähneetkään. Uuni pomppaa alas keittotason alapuolelle, minkä vieressä on pesukone. Altaaksi tulee musta komposiittiallas ja nurkassa tavaroita sisäänsä syö karusellikaappi. Jääkaappi muuttuu kapeammaksi ja pakastinosa on sen alapuolella. Emme kokeneet tarpeelliseksi hankkia täyskorkeaa pakastinta muutaman marjarasian ja pakastepitsan takia. Kapeamman jääkaapin myötä saimme tilaa yhdelle korkealle kaapille, jonka sisälle saamme sitten vetohyllyjä. Näin kaikki kuiva-aineet ovat helposti saatavilla.

Välitilaan tilataan valkoinen lasi. Keittiönhanakin on vielä etsinnässä. Lupaan kertoilla siitä enemmän kun löydämme sopivan ehdokkaan. Nämä pienet yksityiskohdat ovat niin paljon hankalampia löytää ja lopulta tehdä se päätös kuin keittiön yleisilmettä koskevat valinnat. Aamupalan jälkeen tyhjennämme koko keittiön ja sitten alkaa armoton purku eikä takaisin ole paluuta. En malta odottaa, että saan julkaista teille paljon esteettisempiä kuvia keittiöstä kuin nämä nykyiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *